TEST: Forbløffende web-kamera
Test

Forbløffende web-kamera

Besteforeldre som vil ha hyppig fjernkontakt med barnebarna, bør straks kjøpe to Ultra Vision-kameraer og sende det ene til barnas foreldre.
Via bredbånd formidler Logitech QuickCam Ultra Vision blide barnefjes med syltetøyflekker og smilehull rett inn i besteforeldrenes stue.
Bildekvaliteten er forbløffende!
Oj-j-j!

Heng det på skjermen
Det sylindriske Ultra Vision-kameraet likner ikke mye på de klassiske Logitech-kulene.
Kameraet skal bare henges over skjermen. Det passer perfekt på vår flate, stasjonære PC-skjerm, men er litt stort for bærbare.

Kraftkrevende
Installasjonen er så enkel som den kan få blitt: Vi setter bare inn CD-en, laster ned Logitech QuickCam versjon 10.5 (Vista-kompatibel) og plugger inn kameraets USB-kontakt.
Ultra Vison fungerer best i en PC med forholdsvis kraftig prosessor (2,4GHz anbefales) for at den høyoppløste videoen ikke skal hakke.

Superobjektivet
Glassobjektivet (ikke plast!) har fem skikkelige linser.
Video tas opp med inntil 960x720 pikslers oppløsning og formidles med 15-30 bilder (frames) i sekundet.
Stillbilder fotograferes med 1280x960 (1,3 megapiksler).

Glassklar video
Dybdeskarpheten er framifrå - og vidvinkelen passe bred når den digitale zoomen brukes med forstand og vi sitter på en armlengdes avstand.
Den lyssterke glassobjektivet er verdt hver krone!

Mikrofon uten støy
Den støydempende mikrofonen gjør så god jobb at vi ikke trenger noe hodesett. Lyden blir skarp og klar uten antydning til ekko.
Selv med en høyrøstet TV i rommet, blir lyden bra.

Alltid passe lys
Web-kameraer brukes ofte i dempet belysning, men det er ikke noe problem for dette kameraet. Logitech RightLight 2-teknologien gjør en kjempejobb med å forbedre "rampelyset" enten det er for lite lys, sidelys eller motlys.
Strålende bra, rett og slett!

Lekne videosamtaler
Betjeningen av QuickCam Ultra Vision er lett fordi den nye programvaren har renere og enklere grensesnitt enn tidligere. Det gjelder både kontrollpanelet QuickCam og videovinduet QuickCapture.
QuickCam har snarveier for oppkobling og videosamtaler med chatte-programmene MSN Messenger, Yahoo, Skype og andre. Video lagres i WMV-format.

Fjes i fokus
Ansiktssporing er en snedig funksjon. Da følger kameraet etter oss når vi beveger oss til høyre eller venstre, og zoomer automatisk inn på ansiktet. Den kan til og med ha fokus på to eller flere ansikter foran kamera.
Quick Capture har også bevegelsessporing som starter opptak når noen beveger seg foran kameraet, og timer og tidsstempel for stillbilder og video.

Gøyale effekter
Barn har mye moro med videoeffektene. Det er to slags: Ansiktstilbehør (sjørøverhatter, solbriller, neser og barter) og avatarer (masker som dekker ansikt eller overkropp) som "limer seg" til ansiktet og følger med når hodet, munnen og kroppen beveges. Videoeffektene krever godt lys for å fungere.
Du kan se alle på Logitechs nettsted

Det aller beste
Ultra Vision er det beste web-kameraet Logitech noen gang har laget.
Kameraet koster en tusenlapp. 
Men det er verdt prisen for besteforeldre som vi chatte med barnebarna, og for oss andre som vil utnytte bredbåndslinjen til hyperrealistiske videosamtaler.. 
Se også:
De beste web-kameraene i forskjellige tester

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen