Forbereder seg på Broadwater

Dersom man tar med integrerte grafikkløsninger i totalbildet er Intel den største leverandøren av grafikkbrikker. Til sommeren lanserer Intel "Broadwater"-brikkesettet, som også vil komme i versjoner med integrert grafikk.

Både ATI og Nvidia rapporteres å legge inn et ekstra gir foran Intels kommende lansering. ATI skal ha økt produksjonen av R580 (90 nm), mens Nvidia snart er klar til å rulle ut tre nye grafikkbrikker i løpet av 2. kvartal.

ATI skal som kjent ha møtt på produksjonsproblemer i forhold til Radeon X1800 og selskapet klarer derfor ikke å holde de salgsmålene man satte tidligere i år.

Nvidia meldes om å masseprodusere sine kommende 90 nm-brikker G71 ("high-end"), G72 (mellomklasse) og G73 (budsjett) i skrivende stund. Kilder melder også om at et nytt flaggskip i form av NV50 skal lanseres til sommeren, men andre kilder har tidligere rapportert at NV50 er blitt kansellert.

Det kommer tre nye brikkesett i "Broadwater"-serien fra Intel med integrert GMA-grafikk: G965, Q965 og Q963. Samtlige forventes å være tilgjengelig for sluttbrukere i hovedkort tidlig i 3. kvartal neste år.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen