Forbereder kraftige priskutt

 

Store priskutt ventes for både AMD- og Intel-prosessorer

Ganske nylig ble det kjent at Intel kommer til å senke prisene både i slutten av denne måneden og i oktober, for å sette AMDs produktserier under hardere press. Sistnevnte har langsomt spist seg inn på Intels markedsandeler og trenden ser ikke ut til å stoppe foreløpig.

Nå ser det ut som om også AMD kommer til å justere sine priser. Ifølge DailyTech og The Register vil dette skje på omtrent samme tidspunkt som Intel. Det kan med andre ord se ut som om de to selskapene er i ferd med å gjenoppta priskrigen som vi opplevde tidlig i 2000.

"Mobile"-versjonene av Athlon 64 vil bli satt ned i pris denne måneden. 4200+ rapporteres å synke fra 389 til 200 amerikanske dollar, mens 3800+ synker fra 309 til 164 dollar. Med priskutt nær 50 prosent er dette definitivt noe som vil bli lagt merke til både blant systemintegratorer og prosessorkonkurrenter.

Turion og Sempron vil bli satt ned i området 20 prosent både denne måneden og i oktober. Dette omfatter også prosessorer med AM2-sokkelen.

Athlon 64 X2-serien kan bli satt ned med opptil 60 prosent dersom spekulasjonene stemmer, noe som vil skje allerede denne måneden.

Sjekk selv
For å finne ut om et produkt har falt i pris i det siste, kan du benytte prishistorikk-funksjonen i prisguiden. Se et eksempel her.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen