Forbereder direkte pengekrav mot Linux-kunder

I løpet av september kommer SCO til å sette i gang en relativt aggressiv manøver for å drive inn penger på Unix System V. Strategien er nemlig å sende ut flest mulig fakturaer til de største Linux-selskapene og håpe at mange betaler. SCOs Black Stowell bekreftet at selskapet vil starte mer aktiv inndrivelse av lisenspenger. Han sa også at dete var en av de siste stegene før konflikten endte i rettsalen.

For få dager siden ble det sagt at SCO ville øke fokuset på IBM. Riktignok ble det også bekreftet at man ikke planla søksmål mot noen av de større Linux-distribusjonene eller kundene. Tatt i betraktning at SCO ser ut til å skifte strategien ganske ofte, skal man uansett ikke føle seg for trygg.

Hvorvidt selskapene virkelig vil betale fakturaen til SCO er tvilsomt, ettersom det ikke foreligger noen rettslig avgjørelse som gir juridisk grunnlag. Det er lite som gjør kunder like frustrert som grunnløse fakturaer, og SCO kommer nok med dette til å tirre på seg enda større masser enn tidligere.

SCO blir også stadig kritisert for at de kommer med gradvise påståelser og at man prøver å melke mest mulig penger ut av brukere. Søksmålet mot IBM er fortsatt på 3 milliarder amerikanske dollar.

Det skal nevnes at stillingen rent juridisk er 1-0 til Linux, etter at SCO ble dømt til å fjerne seksjoner fra sin hjemmeside som beskrev "utpressingsbrevet" sendt til 1500 selskaper i juni. Uenig i det meste alle andre sier, har SCO selvsagt anket saken.

 

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen