Forbereder Athlon FX-55

Athlon 64 4000+ blir den første prosessoren som bryter den magiske "4 GHz"-grensen - i hvert fall med tanke på PR-rating. Reelt kjører prosessoren kun på 2,4 GHz, men skal gi minst like bra eller bedre ytelse enn en tenkt Pentium 4-prosessor på 4 GHz.

I forrige uke ble det klart at Intel aldri kommer til å utgi Pentium 4 4 GHz, noe som vil gjøre Athlon 64 4000+ unik - i hvert fall for en tid fremover. Intel sa også at de kom til å ta fokuset vekk i fra klokkefrekvens og øke ytelsen på andre måter, eksempelvis ved å implementere mer cache.

Dersom Intel endrer MHz-politikk, kan dette kanskje føre til at AMD vil skifte navngivning på en del sine prosessorer og ta vekk "PR-ratingen". Det er neppe noen vits å lansere 4500+ når man ikke har noe reelt å sammenlikne med, med unntak av andre modeller i samme serie.

Det forventes også at AMD kommer til å lansere et nytt flaggskip denne uken. Athlon 64 FX-55 skal kjempe mot konkurrerende prosessorer i Intels Pentium 4 Extreme Edition-serie. Athlon 64 4000+ skal på sin side gi Pentium 4 3,6/3,8 GHz harde tider.

Vi kan vel regne med at AlienWare kommer til å være tidlig ute med spillsystemer basert på de nye toppmodellene fra AMD. AMD har foreløpig ikke bekreftet lanseringen offisielt.

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen