Forbereder anti-Yamhill kampanje


Opteron må kanskje forberede seg på konkurranse fra CT

I løpet av uken forventes Intel å røpe detaljer vedrørende et eventuelt Yamhill-prosjekt, heretter referert til under kodenavn CT. Det ble i fjor høst bekreftet av en Intel-ansatt i Australia at selskapet kunne lansere en konkurrent til AMD64 dersom kundene ønsket nettopp dette. Etter to år med høy ryktefaktor, kan det endelig se ut som om Intel vil fortelle resten av verden hva de egentlig tenker på.

Selv om AMD64 sannsynligvis vil få mer enn ett års forsprang på CT, har Intel enormt mye mer penger å bruke på markedsføring enn det AMD kan stille med. Det er allikevel et spørsmål om de utviklerne av operativsystemer og software virkelig ønsker å støtte enda en hybrid-arkitektur. Rykter sier at Microsoft tidligere skal ha sagt "nei" til Intel x86-64, selv om det nå ryktes akkurat det motsatte med Windows Server 2003 for x86-64.

Ifølge en rapport hos Reuter, skrives det at AMD har satt til side en del økonomiske midler for å bruke til såkalt anti-Yamhill kampanje, dersom det skulle vise seg å bli nødvendig. Ukens priskutt er trolig også et forsøk i å ta oppmerksomheten vekk i fra Intel og CT.

En talsmann for AMD har bekreftet at man langt i fra vil sitte på gjerdet og se på at Intel går samme vei. I løpet av kort tid vil man legge ut en ny "roadmap" samt se på muligheten for å bygge inn anti-virus software direkte på brikken. Støtte for DDR2 på den integrerte minnekontrollen er også satt i høysetet.

 

(Kilder: AMD, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen