Forbereder 15 nye hovedkort

Alderwood er Intels nye "high-end" brikkesett og i første omgang vil det komme to hovedkort basert på dette. Ifølge Xbit Labs vil begge bli lansert 2. kvartal 2004. Foreløpig er disse hovedkortene kjent som Culver City og Black Canyon. De vil støtte opptil 4 GB DDR-II SDRAM, Serial ATA RAID, FireWire og PCI Express x16. Culver City blir et vanlig ATX-kort, mens Black Canyon rettes mot mini-ATX.

Neste år er det Grantsdale-P og Grantsdale-G, som skal ta seg av massene. Det rapporteres foreløpig om seks hovedkort basert på Grantsdale-P, der fire av disse vil ha støtte for DDR-II SDRAM. Alle kortene vil kunne brukes med PCI Express grensesnitt. Grantsdale-P lanseres mot våren til neste år, og hovedkortene forventes på markedet kort tid etter. Alle vil trolig være i salg før 3. kvartal.

Grantsdale-G har integrert grafikkbrikke, trolig med delvis støtte for DirectX 9.0 og kjent som Intel Extreme Graphics 3. Det meldes om fem hovedkort: Avalon, Augsburg, Eatonville, Luxemburg og Marblehead. Alle støtter dual-kanals minne, enten i form av DDR-I eller DDR-II. I tillegg er det selvsagt støtte for PCI Express, som forventes å ta over for både AGP og dagens PCI standard i løpet av neste år.

Det vil også bli lansert noen hovedkort med Grantsdale-GL, som representerer budsjett-alternativet til Intel. Den største ulempen med dette brikkesettet er at det ikke er støtte for HyperThreading. I tillegg støttes kun DDR-I og "vanlig" PCI (ikke PCI Express). Grantsdale-GV er også rettet mot budsjett-markedet, men vil ha støtte for HT, DDR-II, men ikke PCI Express. Foreløpig sies det at to hovedkort er under planlegging, basert på Grantsdale-GL og GV. Disse vil neppe bli lansert før sensommeren.

.

(Kilder: Digitimes, Intel, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen