Forbereder 0,11-mikrons grafikkbrikker

Av ulike årsaker er det fortsatt noe sparsomt med produkter basert på PCI Express i norske nettbutikker. Dette gjelder både grafikkort og hovedkort, men situasjonen forventes å bli bedre ettersom flere leverandører får sine produkter på markedet og ikke minst øker kvantumet.

Både ATI og Nvidia står foran lanseringen av oppfølgere til R420 (X800) og NV40 (GeForce 6800). Dette forventes å skje i neste kvartal. Ifølge Digitimes er man i full gang med 0,11-mikrons produksjonsteknikk hos TSMC, som skal danne grunnlaget for minst tre av grafikkbrikkene.

ATI RV410 og R430 vil begge bli produsert hos TSMC. Det samme gjelder NV43 fra Nvidia. NV41 vil imidlertid bli laget hos IBM, som ble tatt inn som backup-løsning etter Nvidia sin nedtur med NV30.

Når disse grafikkbrikkene blir lansert kan vi forhåpentligvis forvente priskutt på allerede eksisterende grafikkort med PCI Express. I løpet av året vil det stadig bli mindre attraktivt å kjøpe hovedkort med AGP-spor ettersom det er PCI Express som skal "kjøre showet" fremover. Til neste år regner man med at PCIe kan overta fullstendig for AGP - også på budsjettplattform.

(Kilder: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen