Forbedret vidvinkel for Leica M

Nye Leica Summilux-M 35mm med ni innvendige linseelementer.
Nye Leica Summilux-M 35mm med ni innvendige linseelementer.

Forskjellen fra tidligere utgaver er at denne benytter seg av et såkalt float glass element - flytende glass element. Ifølge Leica vil dette forbedre fokuseringsmulighetene, særlig på nært holdt. Objektivet har nemlig en flytende gruppe linseelementer bak blenderen, som endrer posisjon avhengig av den fremre linsegruppen under fokusering.

Objektivet er bygd opp av ni linseelementer, der den ene er asfærisk(mellomting av flat og buet). Det bidrar til å redusere den totale størrelsen, samt øke skarpheten i ytterkanten av fotografier. I tillegg har skrumekanismen som fester objektivet til kamerahuset blitt bygd om, også dette for å redusere størrelsen i forhold til tidligere modeller. Den totale vekten er så vidt i overkant av 300 gram.

Summilux-M er ifølge produsenten optimert for bruk med hele Leica M-serien, men spesielt tilpasset bruk med Leica M9. Den kan også brukes på Leicas analoge modeller innen M-serien.

Ifølge pressemeldingen blir objektivet sendt til butikkene i løpet av juli, med en veiledende pris i USA på $4.995, eller 30.000 norske kroner etter dagens kurs. I Norge må vi regne med en pris nærmere 40 000 kroner inkludert moms og slikt.

Les også: Guide - Optikk og linser

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen