For mye fotoutstyr i hylla?

For mye fotoutstyr i hylla?

Løsningen kan være å gi det bort til et palestinsk flyktningsprosjekt.

Den utdaterte speilrefleksen som samler støv på hylla di kan gi jobb til palestinske flyktninger i Libanon. Nå reiser informasjonsrådgiver i Norsk Filminstitutt, Jakob Berg med samboer og journalistikklærer Helene Samuelsen for å lære opp palestinske flyktninger i digital historiefortelling. De trenger din hjelp for å ha utstyr nok til kurset.

Kurset skal foregå i Libanon, et land hvor det lever over 300.000 palestinske flyktninger. På grunn av Libanons skjøre maktbalanse, blir flyktningene i landet nektet mange type jobber. Men å jobbe som fotograf eller journalist, er mulig. Kurset er basert på ren og skjær idealisme fra det Berg og Samuelsens side, og de trenger derfor støtte fra andre for å skaffe nok utstyr.

Her skal Berg og Samuelsen lære opp de palestinske flyktningene. Foto: Erik Myrum Næss
Her skal Berg og Samuelsen lære opp de palestinske flyktningene. Foto: Erik Myrum Næss

Kurset vil lære deltakerne å ta bilder, redigere dem og lage historier rundt bildeserien. De vil også lære å lese inn stemme oppå, og alt skal kunne publiseres som en multimedial pakke. Ungdommene som læres opp skal igjen kunne lære opp andre ungdommer når Berg og Samuelsen reiser hjem til Norge igjen.

Fordi flyktningleiren er veldig sparsommelig utstyrt har det norske paret behov for støtte fra norske utstyrsnerder som har et par ekstra kameraer på hylla hjemme. Så lenge kameraene er digital og funker, er det av interesse. Utstyret vil bli lagt igjen som gave på kursstedet til bruk for ungdommene.

Send melding på jakob.berg@gmail.com dersom du har noe å avse eller har forslag til utstyrsdonorer som kan kontaktes.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen