The Gathering holdes i Vikingskipet på Hamar.

For første gang får The Gathering trådløst nett

Om få uker skal 5200 entusiaster samles i Vikingskipet.

I tradisjon tro skal verdens nest største dataparty, The Gathering, avholdes i Vikingskipet på Hamar denne påsken. Med over 5200 Internett-sultne deltakere har arrangementet i flere år hatt kraftige nettlinjer å skryte av. I 2011 var kapasiteten på hele 100 Gbit/s, noe som trolig er raskest i verden, mens den i 2012 var på hele 200 Gbit/s.

I år har arrangørene gått for en linje på 30 Gbit/s, men de har et ekstra ess i ermet. Vikingskipet skal nemlig for første gang utstyres med et heldekkende trådløst nett for alle deltakerne.

For nettbrett og mobiler

Martin Karlsen klargjør nettverket til årets The Gathering.
Martin Karlsen klargjør nettverket til årets The Gathering.Foto: The Gathering

– For første gang skal vi dekke hele Vikingskipet med trådløst nettverk, som gjør bruken av nettbrett og mobiler vesentlig enklere, sier Simon Eriksen Valvik, presse- og informasjonsansvarlig i The Gathering i en pressemelding.

I alle år har deltakerne kun fått tilgang på én nettverksport. Med inntoget av smartmobiler og nettbrett har behovet for trådløst nett økt, så for Valvik handler det mye om å følge med i tiden når de nå setter opp det trådløse nettverket.

Det kraftige nettverket, som strekker seg til alle hjørner av hallen, er verdens største midlertidige nettverk. Det er Cisco som leverer utstyret, som blant annet innebærer 160 svitsjer på bordene og like mange trådløse aksesspunkter.

Med det nye utstyret håper arrangørene at det trådløse nettet skal være godt nok for en så stor og tettpakket hall.

Styrker infrastrukturen

I år er det selskapet Blix Solutions og Eidsiva Bredbånd som kobler The Gathering opp mot Internett. Prosjektet er prestisjetungt, og i samarbeid med The Gathering har Eidsiva nå utvidet infrastrukturen mellom Oslo og Hamar.

– Dette er et betydelig satsingsområde for Eidsiva, og de høye kravene som The Gathering stiller til ytelse og kvalitet er godt ivaretatt, sier Trond Skjellerud, administrerende direktør i Eidsiva Bredbånd, i en pressemelding.

For Blix Solutions er dette et stort prosjekt:

– Dette er absolutt en av de største leveransene vi har gjort. I norsk skala blir det nesten ikke større enn dette, sier selskapets daglig leder, Eirik Hjelle, i pressemeldingen.

The Gathering har dørene åpne fra 27. til 31.mars.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen