Følsomme kanter og mindre griseri

Alternativ tekst mangler
Illustrasjon fra Apples patentsøknad. Området rundt skjermen er følsomt.

Det har lenge foregått spekulasjoner på om Apple kommer med en ny iPod med trykkfølsom skjerm som dekker hele fremsiden av spilleren. Noen av de siste ryktene sier at en slik spiller er rett rundt hjørnet, og at den vil komme på markedet allerede før jul.

Spekulasjoner er og blir spekulasjoner, men nye patentsøknader fra Apple gir et visst håp om at den trykkfølsomme iPod-en blir en realitet.

Ikke helt PDA
Patentsøknaden viser en PDA-lignende enhet som skal ha fokus på multimedia, men den fungerer ikke som PDA-er. Tvert i mot så er faktisk ikke skjermen trykkfølsom i det hele tatt.

Apple har heller valgt å la et område rundt skjermen, rammen om du vil, være berøringssensitiv. På skjermen skal det komme opp menyvalg som korresponderer til rammen rundt, slik som menyknappene under skjermen på de fleste mobiltelefoner fungerer.

Vri og vend
I tillegg forteller patentsøknaden at kontrollene vil endre seg etter hvordan du holder enheten. Dette kan for eksempel bety at spilleren viser video når du holder den horisontalt, og tar frem musikkmenyen når du holder den vertikalt. I tillegg kan menyvalgene tilpasses hvordan du holder spilleren.

Hvorvidt designen blir satt ut i livet gjenstår å se. Apple har tidligere søkt patent på en spiller hvor selve skjermen er trykkfølsom, og en iPod med berøringssensitive sider.

Mindre griseri
Det er uansett åpenbart at den nye designen er bedre enn en fullstendig trykkfølsom skjerm på et par punkter: Du unngår å få tilgriset skjermen med fingermerker, og skjermen kan bygges inn i materiale som er ripebestandig.

Under kan du se flere bilder fra Apples patentsøknad.

Flere bilder fra patentsøknaden

(Kilde: Hrmpf.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen