TEST: Folkets favoritt
Test

Folkets favoritt

Testresultater

Nokia 6103

Positive ting Billig, store taster, god lyd
Negative ting Dårlig kamera, dårlig skjerm, utvendig antenne, treig
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score :

Testresultater

Nokia 6103

Positive ting Billig, store taster, god lyd
Negative ting Dårlig kamera, dårlig skjerm, utvendig antenne, treig
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 5
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score :
Ifølge mobilforhandlere landet over er Nokia 6103 høstens mest solgte mobiltelefon. Vi har tatt en nærmere titt på telefonen for å se om den kan leve opp til forventningene.

Da Mobilen.no testet forgjengeren til 6103 for halvannet år siden, kom vi frem til at Nokia 6101 var mye mobiltelefon for pengene. Allikevel hadde den et par åpenbare mangler vi satt mindre pris på. Har Nokia rettet opp feil og mangler?

Lite nytt
Det er ikke mye som skiller de to telefonene fra hverandre. Fortsatt har den utvendig antenne, og fortsatt er den relativt tykk. I tillegg merker vi oss at menyene fortsatt er like treige som på forgjengeren.

Spesifikasjonene på skjermen er de samme som på 6101. Den grovkornede skjermen er grei, men ligger langt bak det meste vi ser på andre både rimelige og dyrere mobiltelefoner i dag.

Det eneste nye vi biter oss merke i er at 6103 har fått Bluetooth. Dermed kan du bruke bluetooth-håndfri og raskt overføre filer mellom mobil og datamaskin. Dette har bare begrenset nytteverdi, ettersom minnet er på minimale 4 MB. Er du heldig får du plass til en halv MP3-låt du kan bruke som ringetone.

Ringetoner
Har du ikke lyst til å bruke opp plassen på MP3-ringetoner, kan du også velge blant en rekke polyfoniske ringetoner. I tillegg til bakgrunner og bilder som allerede ligger på mobilen, kan du velge å kjøpe inn bakgrunner som passer stilen din.

Med Edge går det raskt å laste ned både ringetoner, bakgrunner og logoer, og skal du vekk fra bredbåndsforbindelsen en helg, er det ikke noe problem å bruke 6103 som modem til datamaskinen.

Rimelig og god
Hvorfor har Nokia 6103 blitt en salgsvinner? Som en av Nokias enkleste mobiltelefoner, er 6103 også en billig mobiltelefon.

Dermed er den et godt valg for dem som trenger en mobil, men som ikke vil bruke for mye penger for å få avanserte funksjoner de allikevel ikke vil benytte seg av.

Se og hør
Et av de største plussene med Nokia 6103 er at tastene er store. Dermed er det lett for både de med store fingre og de med dårlig syn å taste inn riktig telefonnummer.

Som sin forgjenger har modellen også fått gode høytalerfunksjoner, slik at det er lett å høre hva de du snakker med sier. På mange måter en ideell telefon for besteforeldre som trenger en ekstra sikkerhet hjemme eller på hytta.

For turer i skog og mark er 6103 også utstyrt med FM-radio og et medfølgende stereohodesett. Dermed kan man få med seg både nyheter, musikk og andre oppdateringer via mobilen.

Svakt kamera
Som forgjengeren har Nokia 6103 et kamera, men bildene du knipser er i laber kvalitet.

Som kamera er 6103 ubrukelig, men til helt enkle MMS-meldinger kan det være greit å ha et kamera på mobilen.

Vi er skuffet over at ikke flere forbedringer er gjort i forhold til Nokia 6101 som kom allerede for halvannet år siden.

Vi konkluderer som sist med at dette er en mobiltelefon for dem som gjerne vil ha en praktisk, billig og enkel mobiltelefon, men som ikke skal bruke mobilen som eneste elektroniske hjelpemiddel.

 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen