Folk vil ha mobil-TV

Nokia har testet mobil-TV over DVB-H (Digital Video Broadcast - Handheld) i Finland, UK, Spania og Frankrike.

Kringkasting
Nokia mener det bakkenettet for digital-TV er bedre egnet for kringkasting enn mobilnettet, hvor det spiser mye kapasitet. Mobilnettet er trolig mer egnet for nedlasting av spesielle videosnutter.

Testen anvendte Nokias 7710 smartmobil, som er utstyrt med DVB-H, en substandard til kringkastingsteknologien over bakkenettet.

Hele 83 prosent av testdeltakerne sa seg fornøyd med tjenesten, og 76 prosent sa de ville ta den i bruk om den ble lansert kommersielt innen et år.

Betalingsvilje
I Frankrike sa 63 prosent av testdeltakerne at de ville betale for mobil-TV, mens 55 prosent av spanjolene var betalingsvillige. Tre av fire spanske testdeltakere ville anbefale tjenesten til sine venner.

Dette er langt mer oppmuntrende tall enn andre undersøkelser, for det meste rene rundspørringer, har vist.

Den mest populære prismodellen i testen var månedsavgift for et utvalg kanaler. Halvparten av finnene som deltok mente at 10 euro måneden (knappe 80 kroner) var en rimelig pris for mobil-TV.

Lunsj-TV
Testene viste også at deltakerne ofte brukte mobil-Tv under lunsjpausen. De franske testdeltakerne brukte tjenesten 20 minutter daglig. Mange brukte også tjenesten hjemme.

De mest populære programkategoriene var som ventet nyheter, sport, musikk, såpeopera og dokumentarer. Interaktivitet var også populært blant mange.

NTV
I Norge har Telenor Mobil hatt en viss suksess med TV over mobilnettet, blant annet under vinter-OL i Torino.

Telenor eier også en tredel av selskapet Norges Televisjon, sammen med TV2 og NRK. NTV tar sikte på å starte utbygging av bakkenett for digital-TV i løpet av 2006, men i første fase blir dette ikke satt opp for mobilsendinger.

Nokia lanserer sin nye modell N92 med DVB-H til sommeren. Analysesleskapet Informa spår at innen 2010 vil det være solgt 50,97 (!) millioner mobiltelefoner med DVB-H globalt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen