Folk flest våkner til mobilen

Folk flest våkner til mobilen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det kan kanskje virke temmelig innlysende for mange unge mobilbrukere at alarmfunksjonen på mobilen er i ferd med å danke ut den tradisjonelle vekkerklokken. Mobiloperatøren Chess, som står bak nettstedet Mobilbarometeret.no, har fått nettopp dette undersøkt.
 Resultatet av undersøkelsen som ble utført av Respons Analyse, viste at nærmere 60 prosent av oss våkner opp til mobilvekkerklokken. 47 prosent av de spurte bruker alarmfunksjonen på mobilen daglig, mens 12 prosent bruker den en gang i blant. Det er også liten forskjell mellom menn og kvinner for hvem som foretrekker å bruke mobilvekkerklokke.
- Dette er en tydelig adferdsendring hos det norske folk på relativt kort tid. Vi ser en klar tendens til at det er de unge som har ledet an denne utviklingen. Et betydelig flertall av de under 30 år svarer at de bruker mobiltelefonen som vekkerklokke daglig, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.
Andelen som bruker tradisjonelle vekkerklokker øker imidlertid med alderen, viser analysen. Alvær fastholder likevel at de tradisjonelle vekkerklokkene blir mer og mer avleggs.
- Vi har ikke avdekket hvorfor alarmfunksjonen brukes mindre dess eldre folk blir. Det kan ha sammenheng med at disse ikke håndterer teknologien like godt, eller at disse rett og slett stoler mer på den klassiske vekkerklokken, sier Alvær.
- I løpet av noen år finnes det ikke tradisjonelle vekkerklokker på markedet. Jeg tror ikke det selges vanlige vekkerklokker i år 2015, avslutter Alvær.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen