– Folk er ærligere på SMS
Teknofil

– Folk er ærligere på SMS

Vil du ha et skikkelig svar bør du sende tekstmelding, ifølge ny studie.

Nye former for kommunikasjon har ganske sikkert både fordeler og ulemper. Ifølge en fersk studie utført av Michigan Institute for Social Research kan det i alle fall virke som om folk flest er ærligere på SMS kontra muntlig tale.

Dette overrasker Fred Conrad, forsker og kognitiv psykolog ved universitetet som står bak studien, ifølge Huffington Post.

– Dette er litt overraskende, ettersom mange trodde at "teksting" ville minke sannsynligheten for å inkludere sensitiv informasjon, siden det lager en vedvarende, visuell dokumentasjon med spørsmål og svar som andre kanskje kan se på telefonen din og i skytjenester, skriver Conrad i et sammendrag til studien.

Les også: – I 2020 er vi avhengige av apps

Mer presise svar

Forskerne hevder at deltakerne ga mer presise svar på SMS. Deltakerne fikk spørsmål om hvor ofte de trente, hvor ofte de hadde drukket mer enn fem alkoholenheter på en dag den siste måneden, hvor mange filmer de hadde sett de siste 30 dagene, og så videre.

Når de ble spurt muntlig om akkurat det samme, ga de heller bredere, generelle svar – svar som var "gode nok". Dette har fått forskerne til å konkludere med at man burde spørre på SMS hvis man vil ha ærlige og presise svar.

Studien skal fremlegges for American Association for Public Opinion Research.

Kun iPhone-brukere

600 personer deltok i undersøkelsene, og samtlige var iPhone-brukere som ble belønnet med godsaker fra Apple App Store.

At alle brukte samme mobiltelefon (eller OS) gjør det kanskje lettere å sammenligne svarene, men samtidig vet vi ikke nå om for eksempel Android-brukere også svarer ærligere og mer presist når de skriver SMS. Ei heller om telefonens tastatur har noen innvirkning på hvor nøyaktig svarene blir.

Les også: Saksøkes for å ha sendt SMS til kameraten

Svarer du ærligere og mer presist på tekstmelding? Diskuter i forumet!

(Kilde: Huffington Post)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen