Følgefokus til speilrefleks

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Filmer du med speilrefleks? Da har du sikkert opplevd å ha problemer med å fokusere riktig.

Autofokus på et speilreflekskamera fungerer dårlig fordi speilet må vippes opp når man skal filme. Uten speil er kameraets autofokus avhengig av å bruke bildebrikken til kontrastbasert fokus, noe som er vesentlig tregere enn vanlig autofokus når man tar bilder.

Les også: Mektig imponert av EOS 550D

Følgefokus påmontert et speilreflekskamera
Følgefokus påmontert et speilreflekskamera

Den kontrastbaserte autofokusen bruker såpass lang tid at kameraet i de aller fleste situasjoner ikke vil rekke å fokusere riktig hvis motivet eller fotografen er i bevegelse, og vil derfor konstant jage etter å finne fokus.

Derfor velger de fleste som filmer med speilrefleks å styre fokusen manuelt, ved å vippe bryteren på objektivet fra auto til manuell, og deretter styre fokuseringen med fokusringen på objektivet.

Les også: Å filme med speilrefleks

Det tyske selskapet Intuitfocus ønsker å bedre denne typen manuell fokusering, og har laget en følgefokus man kan bruke til å styre fokuseringen.

Beltedrevet autofokus
Beltedrevet autofokus

Følgefokusen fungerer slik at et belte er koblet til fokusringen på objektivet og blir drevet av en motor for mest mulig sømløs fokusering.

På denne måten kan fotografen selv styre fokuseringen, ettersom følgefokusen enkelt kan styres med én hånd.

Med i esken følger det med fire belter, slik at man kan bruke objektiver fra 14mm og opp til 600mm. Intuitfocus HF-IF1 blir tilgjenglig i USA i løpet av september, men direkte billig blir den ikke. Med en amerikansk pris på 3900 dollar eller omtrent 24 000 norske kroner bør man kanskje tenke seg nøye om før man går for denne løsningen.

Les også: Første norske filmet med speilrefleks

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen