Følg Obama live på nett
Teknofil

Følg Obama live på nett

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Obama tar i kveld norsk tid over som president i USA og begivenheten vil følges tett av internasjonale medier. Slik kan du selv følge innsettelsesseremonien.

Få med deg hele begivenheten
I våre dager er du ikke lenger avhengig av TV eller morgendagens aviser for å følge med på de store begivenhetene. Det vil være nok av medier som vil følge kveldens seremoni direkte på nett slik at du kan få din helt egen konsertplass mens du sitter godt plassert foran maskinen, eller kanskje kun med en mobil i hånden. Her er nettsidene du bør følge med på.

Både NRK, CNN, Fox News, ABC News, CBS News, C-Span og MSNBC vil alle sende direkte fra seremonien ved hjelp av nett-TV. Flere av nettsidene vil samtidig gi publikum muligheten til å komme med spørsmål og kommentarer underveis i sendingene. De byr samtidig på videoer fra tidligere seremonier og ekspertkommentarer. Også nettsiden Pic2009.org vil sende direkte fra hendelsen. Dette er nettsiden til komiteen som har ansvaret for selve seremonien.


Del opplevelsen med venner og ukjente
Bortsett fra disse store mediebyråene er det samtidig en rekke andre steder det kan bli interessant å følge innsettelsesseremonien. Via TV-tjenesten Joost kan du følge seremonien direkte, samtidig som du kan diskutere hendelsen med tittere fra andre deler av verden. For å ta i bruke denne tjenesten må du registrere deg, men både registrering og bruk er gratis. Du kan også følge hendelsen via microbloggtjenesten Twitter. Denne vil utvilsomt bli brukt av både media, vanlige folk som er tilstede under seremonien og folk som følger det hele via skjermen, for å kommentere hendelsen. Lik Joost er det helt gratis å registrere seg og ta i bruk Twitter. Eventuelt kan du også få litt innsyn i stemningen i Washington i dag via denne nettsiden.

Følg begivenheten via mobilen
Både Twitter og Joost kan du følge via din mobil. Spesielt er dette enkelt om du har en Iphone hvor du enkelt kan legge til applikasjoner for begge disse tjenestene. Ellers har både Netcom og Telenor lansert hver sine løsninger for MobilTV. Disse løsningene er ikke gratis men via disse kan du for eksempel følge BBC og NRK sine sendinger. Netcom tar 19 kroner for en ukes bruk av tjenesten, mens telenorkunder må betale 69 kroner for en måneds tilgang. Så lenge du befinner deg i Norge er kostnaden for datatrafikken inkludert i abonnementet.


Selvfølgelig kan du også følge det hele via din nettleser på mobilen, men da må du regne med å betale dyrt om du streamer store mengder med video.

Foruten alt dette vil det hele også trolig bli behørig kommentert på mange av nettets utallige blogger, og det hele vil utvilsomt også kommenteres på Facebook. CNN satser blant annet hardt på å kombinere sine sendinger med Facebook slik at du kan dele opplevelsen med dine venner. Med andre ord er det ingen grunn til at du ikke skal kunne få med deg dagens store hendelse selv uten tilgang til tradisjonell TV.

Selve seremonien starter i kveld klokken 17:00 norsk tid, men mange medier vil utvilsomt starte nyhetsstrømmen i god tid før det.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen