Følg fotballrunden med denne appen
Teknofil

Følg fotballrunden med denne appen

Premier League blir avgjort på søndag, og med Live Score Addicts får du med deg det viktigste.

Fotball er en lidenskap som forstanden ikke forstår; en avhengighet sterkere enn noe annet for de som trofast følger med verdens mest populære lagsport uke for uke, dag for dag.

Det ligger kanskje i navnet at den svenskutviklede mobil-appen Live Score Addicts er beregnet på de som er over gjennomsnittlig interessert i fotball. Samtidig finnes det haugevis av tilsvarende apper som ikke gjør en god nok jobb, og da kan det være verdt å se om denne faktisk leverer. Dessuten er Live Score Addicts på norsk.

Les også: NFF delte Tippeligatrenernes private mobilnumre

United vs. City

På søndag skal den engelske Premier League avgjøres, som av mange betraktes som den ultimate fotballigaen i verden. I år kniver rivalene City og United fra Manchester om gullet, tre lag kjemper om en plass i neste sesongs Champions League og tre lag har mulighet til å rykke ned en divisjon. Alt avgjøres søndag ettemiddag.

På en ekstremt viktig "Super Sunday" som dette, kan det være kjekt å ha en app eller to for hånden slik at du holder oversikten. Derfor har jeg sett nærmere på den lovende appen Live Score Addicts til iPhone.

Live tabell og statistikk

Det finnes haugevis av apper som gir deg scoringsvarsler i App Store. Tidligere har jeg blant annet brukt LiveScore eller iSoccer Live, uten å blir nevneverdig imponert over noen av dem. Om Live Score Addicts faktisk gjør så veldig mye mer enn disse, er litt vanskelig å si. Den nye appen ser hvert fall mye bedre ut rent visuelt.

I likhet med flere lignende apper får du "live tabell" i appen. Det vil si at tabellen oppdaterer seg i løpet av kampen, slik at du til enhver tid ser hvilke lag som ligger på nedrykksplass eller kvalifisering til Europacup-spill. Dette er en fin funksjon, men på ingen måte unik.

På utvalgte kamper, som Premier League-kamper, får du imidlertid oppdatert statistikk. Da ser du for eksempell hvor mye ballbesittelse hvert lag har, hvor mange skudd på mål det har vært og lignende. Det jeg stusset litt på var derimot at tallene i appen viste seg å variere kraftig fra det som med jevne mellomrom dukket opp på skjermen, så det var litt vanskelig å forstå hvilke tall som stemte. Og da stolte jeg minst på Live Score Addicts.

Lagoppstillingen i appen er derimot eksemplarisk, synes jeg. Øverst ser du innbytterne til hjemmelaget, så hjemmelaget, videre til bortelaget og nederest på siden dukker benken til bortelaget opp. Grafikken gjør at du får god oversikt over lagenes formasjon og lagoppstilling.

Push-varsler

Noe av poenget med en slik app er jo at du skal få med deg resultater og hendelser når du ikke får sett kampen. Eventuelt om du har satt noen kroner på et par kamper hos Norsk Tipping eller en utenlandsk bookmaker.

Under innstillinger kan du velge hvilke type hendelser du ønsker å bli varslet om. Det som er litt dumt er at du kun kan velge lag - aktuelle kamper - som du ønsker å følge. Det innebærer at du for eksempel må følge Sarpsborg og Crystal Palace hvis du har tippet på dem, selv om du ikke bryr deg om disse lagene til vanlig.

Det positive er derimot at når du velger favorittlaget ditt, så kan du huke av for "påminnelse til kamp", "lagoppstilling" og "kampstart", og da får du varlser på mobilen frem til kampen starter. Under kampen kan du selvsagt få vite når det scores mål og om noen får rødt kort. Du kan også få varsel når det dukker opp videohøydepunkter fra matchen på Internett.

Det du ikke får er grundig live-oppdatering med alle sjanser og hendelser beskrevet i detalj, slik du får hos blant annet TV 2 Sporten, VG og Nettavisen.

Innbytter

Live Score Addicts har flere positive trekk, men det aller beste må være designen. Visuelt sett er den overlegen alt annet jeg har sett av tilsvarende apper, men på andre områder kommer den til kort. Blant annet kan du ikke bla deg lenger frem enn til morgendagen for å sjekke hvilke kamper som går, og som nevnt er det klønete at du ikke kan få push-varsler på selve kampene - at du i stedet må velge ett av lagene å følge.

Potensialet er samtidig veldig stort. Live Score Addicts tar plassen som innbytter på hjemmeskjermen min, men det er fortsatt appene TV 2 Sporten og VG Sporten til iPhone som er stjernespillerne. For å følge kamper i mindre ligaer, eller for å få en rask oversikt over lagoppstilling, tabell eller kamphendelser er imidlertid den reklamefrie gratisappen Live Score Addicts å foretrekke.

Last ned Live Score Addicts i App Store (gratis)

Les også: Topp 3 fotballspill til mobilen

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen