Fokusproblemer med miniobjektiv

Fokusproblemer med miniobjektiv

Canon innrømmer problemer med EF 40mm STM.

EF 40mm f/2.8 STM.
EF 40mm f/2.8 STM.

Tidligere i sommer lanserte Canon pannekakeobjektivet EF 40mm f/2.8 STM, som på kort tid har blitt voldsom populær på grunn av størrelse, lysstyrke og pris. Objektivet var også sammen med EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STMdet aller første objektivet som hadde Canons nye STM-fokusmotorer.

Les også: Miniobjektiv fra Canon

Den nye fokusomotoren er laget for å være optimalisert for videoopptak på Canons EOS-modeller, og er kjent for å være vesentlig stillere i bruk enn Canons vanlige autofokusmotorer, enten det er USM-typen eller vanlige elektroniske modeller. Nå har imidlertid Canon innrømmet et problem med det nye objektivet, som gjør at autofokusen kan slutte å fungere.

Les også: SNIKTITT: Canons STM-objektiver

Når objektivet er festet på et kamera kan autofokusen slutte å fungere om man legger press på frontelementet. I følge Canon er det ikke mye press som skal til, i visse tilfeller kan det skje når man setter på objektivdekselet. Vi i Akam har en 40 mm STM til lån av Canon, og vi har selv opplevd dette problemet. Heldigvis løser det seg ved å løsne og sette objektivet på plass igjen i bajonettfatningen, men Canon nevner også at det vil komme en firmware-oppgradering i nærmeste fremtid som skal fikse problemet.

Har du opplevd dette problemet med EF 40mm f/2.8 STM? Isåfall fortell oss gjerne om dette i forumtråden under.

kilde: www.dpreview.com

Les også: TEST: Canon EOS 650D

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen