Fokuserer på miljø og nett

WE5, denne TV-en er skikkelig grønn! ...eller?
WE5, denne TV-en er skikkelig grønn! ...eller?

Sony nå lanserer en hel haug med nye Bravia-modeller. Fokuset denne gangen ligger på miljø og Internett, mens bildekvalitet selvfølgelig heller ikke er glemt.

Grønnere fjernsyn

Sony hevder å ha tatt en rekke grep i produksjonen for å møte forbrukernes stadig økende krav om mer miljøvennlige produkter. En av de teknologiene Sony har implementert i de nye TV-ene er en mer effektiv bakgrunnsbelysning i utvalgte modeller, som består av et nytt mikrorørformet HCFL baklys som skal kutte strømforbruket i to (gjelder kun for WE5-serien).

Den nye serien har også en funksjon som heter Intelligent Presence Sensor, som skrur av bildet når man forlater rommet. Energy Saving Switch bidrar også til å spare energi når TV-en ikke er i bruk, et godt alternativ til å trekke ut strømkabelen til TV-en etter bruk.

Alltid oppdatert

Det blir stadig mer vanlig å kunne spille av mediainnhold med TV-en, uten en PC eller server i nærheten. Og i tillegg til en Ethernet-adapter som via DNLA gir muligheten til å spille av medieinnhold fra en nettverksenhet, har TV-en en USB-adapter som kan spille av musikk, vise bilder og snurre film fra en minnepenn.

Mulighetene når man har Internett tilgjengelig i TV-en strekker seg derimot enda litt lenger. Og med RSS-leser, web-applikasjoner og kalender, skal man ikke trenge å strekke seg etter laptopen for å finne ut hva som skjer i verden.

Ny Bravia Engine

Med løfter om bilder så kjappe, detaljer så skarpe og farger så levende at konkurransen bare kan snu i døra, lanserer Sony Bravia Engine 3. Denne "motoren" skal analysere og optimalisere enhver kilde, være seg SD eller HD.

Motionflow 100 Hz er på plass i samtlige modeller, og Live Colour som skal sørge for mest mulig fargegjengivelse. Image Blur Reduction heter teknikken for skarpere bilder.

De nye modellene

Under er en liten oversikt over de nye modellene

  • WE5 (40/46-tommer): For den miljøbevisste.
  • W5500 (32/37/40/46/52-tommer): Et lekkert møbel i stuen med pianolakk-ramme.
  • V5500 (32/37/40/46/52-tommer): Som W5500 men uten 100 Hz.
  • E5500 (32/40-tommer): Tilgjengelig med finish i svart, aluminium og valnøtt.
  • S5500 (22/32/37/40-tommer): Et rimligere alternativ til TV-ene ovenfor.
  • E5300 (22-tommer): Liten TV til kjøkken, soverom eller liknende.

Følg denne linken for å se bilder og mer informasjon om TV-ene. Se også lenker til vår prisguide oppe til høyre for mer informasjon, hvor du også kan bestille prisvarsling slik at du får beskjed når produktene kommer i salg.

Prisene på modellene er forløpig ikke kjent, men siden de skal erstatte dagens serie med Bravia-TV-er, kan vi nok regne med at de vil ligge på omtrent samme pris.

Sony melder om at TV-ene skal være tilgjenglig for forbrukere medio april i år.

(kilde: Sony pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen