Fødselsdato føyes til navn på Telefonkatalogen.no

En tjeneste "for å lettere finne riktig individ" har allerede skapt stor furore, er du registrert i Eniros databaser vil nå hvem som helst kunne finne din fødselsdag og måned.

Tjenesten som utvilsomt vil skape mye debatt i tiden fremover er riktignok lovlig og godkjent av Datatilsynet, men likevel hevder kritikerne at dette er et overgrep mot personvernet. Blant de kritiske er daglig leder, Steinar J. Olsen i firmaet Stormberg, en annonsør som benytter seg av Eniro. Olsen skriver via Twitter at "det er betenkelig med offentliggjøring av denne type personopplysninger".

Olsen er ikke alene, noe både innlegg på Twitter og en Facebook-gruppe viser.

Alle opplysninger som vises via Telefonkatalogen er kryssreferert mot Folkeregisteret og Skatteetaten, noe som i praksis betyr at din fødselsdato allerede ligger ute forutsatt at du finnes i nevnte database. Dette er forøvrig også det mange hevder er det verste med tjenesten, nemlig det at man må fjerne visningen selv fremfor å velge og vise den.

Da skattelistene først ble publisert på nett var det mye av samme kritikken som nå, men debatten roet seg etterhvert ned ettersom det ble klart at man kun fikk vite fødselsår. Dette er noe som nå igjen blir aktuelt ettersom skattelistene i kombinasjon med den nye tjenesten fra Eniro betyr at man nå kan hente full fødselsdato på så og si hvem som helst. Da mangler det bare fem tall før hele fødselsnummeret ligger tilgjengelig på nett.

Om du ikke ønsker at din fødselsdato skal vises må du logge inn på "Mine sider" via Telefonkatalogen og fjerne det manuelt derfra. Er du bekymret over at dine barns fødselsdato ligger blant oppslagene kan du fjerne disse via inntasting av personnummer.

(Kilde: Gulesider.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen