Flytter Chess-kundene

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Er du Chess-kunde og bruker Telenor-nettet? Da må du snart belage deg på å bli flyttet over til Netcom-nettet. Etter at Telenors konkurrent og eier av Netcom, TeliaSonera kjøpte "folkets mobiloperatør", skal alle Chess-kunder på sikt flyttes over til Netcom-nettet. Hvis du har mottatt nytt SIM-kort fra Chess i det siste, er du sannsynligvis allerede flyttet over.

Nye krav
Dette skjer til tross for at Chess-sjef Idar Vollvik tidligere har lovet at operatøren fortsatt skulle tilby sine kunder valgfrihet. Kundene skulle selv få velge hvilket av de to norske mobilnettene de ville bruke.

Telenor var pålagt av Post- og teletilsynet å tilby Chess tilgang til sitt mobilnett. Dette gjelder imidlertid ikke lenger, etter som TeliaSonera eier Netcom-nettet og Chess på sett og vis har sitt "eget" nett, skriver Digi.no. Dermed har ikke Telenor de samme kravene på seg om å tilby nettilgang til Chess som andre operatører, sier nestsjef i Chess, Svein Johnsen til nettstedet.

Dette betyr at Chess er nødt til å komme frem til en ny såkalt serviceprovider-avtale med Telenor dersom de fortsatt skal kunne tilby sine kunder Telenor-dekning. - Det kan bli et problem til høsten, sier Johnsen.

Liten skrift
Dersom du har mottatt nytt SIM-kort fra Chess i det siste, kan du sjekke om du har blitt flyttet over til Netcom-nettet. Det står nemlig med liten skrift under feltet hvor PIN- og PUK-kode er trykket om du bruker Netcom-nettet. På forumet skriver en bruker at det står "Operatør-nett: Netcom" her.

I forumet pekes det også på at Chess-kunder med telefoner låst til Telenor-nettet vil få problemer med å bruke det nye SIM-kortet. Dersom du opplever at telefonen din ikke fungerer med det nye SIM-kortet, kan dette være problemet. Dermed kan du bli nødt til å fjerne låsen på telefonen din dersom den ikke fungerer med et nytt SIM-kort. Det skal imidlertid nevnes at de aller fleste låste telefoner er låst til en spesifikk operatør og ikke ett spesielt mobilnett, så en telefon som er låst til Telenor som operatør, vil uansett ikke fungere hvis du bruker Chess.

Fortsatt håp
Inntil videre er det fortsatt mulig å bruke Telenor-nettet. Hvis du har blitt flyttet over til Netcom-nettet men fortsatt vil være Telenor-nettbruker, kan du ta kontakt med Chess kundeservice på telefon 06060, så vil du få tilsendt et SIM-kort tilknyttet Telenor-nettet.

- Dette skal jeg gripe fatt i og eventuelt forbedre info, dersom det trengs. Der er synd for Telenor at de mister kunder, med dette er jo den beste måten å skape sunn konkurranse på, hvor både Chess og kundene til Chess tjener på dette, sier Idar Vollvik til TV2 Nettavisen.

I følge avisen har ni av ti Chess-kunder til nå brukt Telenor-nettet. Vollvik avviser at flyttingen har sammenheng med en sammensmelting av Chess og Netcom. - Jeg kan atter en gang bekrefte at vi absolutt ikke har noe med Netcom å gjøre, bortsett fra at vi har samme eier. Vi konkurrerer like mye mot dem som mot Telenor, og det skal vi fortsette med, sier Vollvik til TV2 Nettavisen.

Hvis du i fremtiden vil bruke en lavprisoperatør i Telenors nett, opererer både Tele2 og PGOne i dette nettet.

Chess opplevde for øvrig en økning i sin kundemasse i løpet av januar. Etter at operatøren satt ned prisen på sine kontantkort- og Knock-Out-abonnementer, har over 20 000 nye kunder funnet veien til Idar Vollviks hjertebarn.

Du kan ta del i diskusjonen om flyttesjauet til Chess i forumet.

(Kilder: Hegnar.no, TV2nettavisen.no, Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen