Flytter Sony-hovedkvarter fra Sverige

Flytter Sony-hovedkvarter fra Sverige

Tusen ansatte mister jobben globalt i Sony Mobile, hvorav 650 i Sverige.

Tidligere i år brøt japanske Sony samarbeidet med svenske Ericsson. Sony har imidlertid inntil nå beholdt hovedkvarteret for Sony Mobile i Lund i Sverige, men varslet tidligere i sommer at hovedkvarteret vil flyttes til Tokyo i oktober.

Nå kutter Sony også kraftig i bemanningen, og Sonys svenske avdeling er den som blir hardest rammet.

På et møte torsdag morgen fikk de ansatte ved Sony Mobile i Lund beskjed om at tilsammen 1.000 personer i selskapet vil miste jobben, hvorav 650 jobber ved Sonys avdeling i Lund. Kuttene utgjør tilsammen 15 prosent av arbeidsstokken globalt.

I en pressemelding skriver Sony at de nå øker farten på arbeidet med å integrere og slå sammen Sony Mobile med resten av Sony, og at en mer effektiv organisasjonsstruktur vil bidra til å redusere kostnadsnivået i Sony Mobile.

– Sony har identifisert mobil-forretningsområdet som ett av våre kjerneforretningsområder, og Xperia-serien med smarttelefoner får en stadig sterkere posisjon hos kunder og forbrukere over hele verden, sier Sony-sjef Kunimasa Suzuki.

Beholder konsulenter i Sverige

Det jobber totalt 3.000 mennesker hos Sony Mobile i Lund i Sverige, og selv om 650 ansatte nå mister jobben understreker Sony at Lund fortsatt vil være strategisk viktig for Sony Mobile. Men fra nå av vil det i hovedsak være fokus på programvare og applikasjonsutvikling i Lund, mens det ser ut til at maskinvaredelen vil bli hardt rammet.

– Det berører fremfor alt maskinvare, som kommer til å legges til Japan. Men det er viktig å huske at Lund fortsatt er en av de største avdelingene i Sony utenfor Japan, med ca. 2.000 personer. Det finnes en unik kompetanse der, først og fremst innenfor programvareområdet, sier Gustaf Brusewitz i Sony til IDG.se.

De fleste gjenværende i Lund i Sverige vil ifølge Sony være konsulenter.

(Kilder: Sony og IDG.se)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen