Flyr videre på tross av MTUs krasjlanding

Flyr videre på tross av MTUs krasjlanding

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Først røk MTU nett, som var selskapet som skulle ta opp konkurransen med Telenor og Netcom med sitt eget mobilnett. Så gikk hele MTU-gruppen konkurs. Men da var MTU Telecom allerede solgt unna til de ansatte.

TeleD
En av de ansatte som valgte å bli deleier i egen bedrift er Roger Bakke, nå daglig leder i det som tidligere var MTU Telecom og MTU Distribusjon. Han har brukt mye tid og krefter på å forklare at denne delen av selskapet ikke er berørt av MTU-konkursene. Nå heter selskapet TeleD, og MTU-logoen er borte fra produktporteføljen. – Da Stein Matre valgte å satse på nett med MTU som logo, fant vi ut at vi måtte gjøre noen endringer. Først endret vi på produktene, og i fjor høst endret vi navnet på selskapet. TeleD er en forkortelse for det vi driver med, som er distribusjon og produksjon av teleprodukter, sier Bakke.

- Når vi prater med leverandører og kunder i dag, så er vi den samme gjengen som har holdt på med dette her i over 20 år, sier Bakke. – Men organisasjonsmessig så skjedde det noe ved overgangen til nyttår. Først gikk MTU Nett konkurs, og da ble vi veldig koblet til det. Men konkursen i MTU nett berørte ikke oss, slik mange trodde. MTU Nett var en del av MTU-gruppen, og det var også TeleD. Men i gjeldsforhandlingene som fulgte ble vi enige med gjeldsnemnda om å kjøpe ut TeleD. Det ble gjort rett før jul, og siden har vi ikke hatt noen tilknytning til MTU-gruppen, forklarer Bakke.

Matre
Men familien Matre, som stod bak både MTU Nett og MTU-Gruppen, har fremdeles en betydelig rolle i selskapet. De fire ansatte som kjøpte seg inn eier i dag ti prosent hver. De øvrige seksti prosentene eies av familien Matre. Ståle Matre, sønn av MTU-gründer Stein Matre, er styreformann i TeleD, mens Stein Matre, som tidligere var styreformann og eneeier, nå er ute av styret.

Da Matre kjøpte Telebutikken og Klart Svar, så ble det tøffe tider for MTU Distribusjon. Da ble tidligere kunder med ett konkurrenter. - Vi har en del langvarige avtaler med Comhouse, men det har vært vanskelig å få innpass i Kjedehuset, som eies av Telenor. Comhouse eies i dag 100 prosent av TeliaSonera, og det er Comhouse som står bak Telebutikken og Klart Svar, sier Bakke.

For sluttbrukere holder det antakelig lenge å vite at TeleD vil fortsette som før, med rimelige produkter innen områdene mobiltilbehør, blåtann og festebraketter til bil. Men i fremtiden vil produktene være merket med en M, og ikke med MTU-logoen.

Denne uken har produktsjef Ole Jakob Eriksrød (til venstre på artikkelbildet) og TeleD-direktør Roger Bakke trålet CeBIT i Hannover på jakt etter produkter som kan utfylle deres portefølje.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen