Fly billig med mobilen

Flyselskapene investerer ifølge Dagens IT millioner på nye billettløsninger for mobilen. Forskere fra Norges Handelshøyskole og BI mener dette skaper et konstant og enda sterkere prispress på flyselskapene enn dagens internettbilletter.

Prissammenligning og billettbestilling på mobilen vil både gi enklere bruk og lavere priser til forbrukerne, mener de.

– Fordelen med internett er at du kan sammenligne selskap. Hvis man får enda enklere sammenligning på mobil så vil det gi press på prisene hele tiden, sier Frode Steen, professor ved Norges handelshøyskole til Dagens IT.

Fra internett til mobilen
I dag selger SAS Braathens rundt 30 prosent av sine flybilletter på nett, en andel som stadig øker. Rundt 70 prosent av alle skandinaviske passasjerer reiser i dag helt uten bruk av papir, og ekspertene spår at de mobile enhetene vil bli viktigere og viktigere i årene som kommer.

Og flyselskapene er enige:

– Vi må utnytte at mobile enheter gir oss mulighet til direkte kontakt med kunden. Derfor utvikler vi løsninger som gjør kontakten mellom oss og kunden enklere og mer smidig, sier direktør for kommersiell utvikling i SAS, Robin Kamark til avisen.

Også Norwegian legger vekt på å utnytte de mobile løsningene.

– I fremtiden vil internett være tilgjengelig over alt, det vil flytte seg fra pc-er til andre enheter. Dette er det svært viktig at vi tar på alvor, sier Hans-Petter Aanby, it-direktør i Norwegian.

Billigere billetter
Ekspertene Frode Steen fra Norges Handelshøyskole og kollega Georg Kamfjord fra BI mener flyselskapene har lite å tjene, med allerede syltynne marginer. De utroper derfor kundene som den store vinneren når flybillettene blir mobile.
 
De tror mobiltjenestene vil kunne presse ned fortjenesten selskapene kan ta i forbindelse med booking av reiser, og

– Når nye tjenester kommer som blir enkle nok å bruke, er det ingen tvil om at det vil virke konkurransefremmende og prisdempende. Jeg tror nok at prissammenligning på mobilen vil kunne presse prisene ytterligere, sier Kamfjord.

Og billigere flybilletter – det sier vi ikke nei takk til!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen