Jetvesten bruker fire små jetmotorer for å løfte deg opp fra bakken. (Bilde: Jet Machines Extreme)

Fly til værs med jetvesten

Bygger et vaskeekte transportmiddel med jetmotorer.

Det virker som at mange kunne tenke seg en personlig jetdreven flyvemaskin, som gir deg friheten til å fly tilnærmet hvor du vil, når du vil. Derfor er det positivt at flere melder seg på konkurransen om å utvikle en jetpakke til privat bruk, selv om det fremdeles er noen år unna allemannseie.

Et av de siste tilskuddene blant denne gjengen, er selskapet Jet Machines Extreme, som har en Kickstarter-kampanje gående for å få finansiert sitt nyeste påfunn, flyvemaskinen Jet Vest.

Billig i bruk

Jetvesten består av fire funksjonelle jetmotorer, samt en sele eller festemekanisme som forhåpentligvis holder brukeren trygt på plass. Det skal med andre ord bare være å feste på seg apparatet som en vest, og dermed fyke av sted til himmels.

Sammen kan de fire motorene løfte et voksent menneske, og de drives av jetdrivstoff, framfor livsfarlige og svindyre stoffer som hydrogenperoksid. Det vil derfor være forholdsvis rimelig å fly rundt, med bare 23 kroner hvert fjerde minutt, i stedet for tusenvis av kroner for noen sekunder.

Ikke masseproduksjon

De dårlige nyhetene er at prosjektet ser ut til å være et godt stykke unna å hente inn de nødvendige 30 000 dollarene som trengs for å finansiere jetvesten.

I tillegg vil ikke jetvesten bli masseprodusert, da den kun er ment for å bli flydd under spesielle anledninger, som for eksempel under sportsarrangementer, festivaler og lignende.

Følg oss på Facebook
Lik oss på Facebook

Selv om du skulle spytte inn tusenvis av kroner, er med andre ord det beste du kan håpe på i denne omgang en liten flytur med maskinen.

Det gjenstår derfor å se hvordan det går med jetvesten, og om vi får se tilbud om lignende flyvemaskiner i framtiden.

Sjekk ut jetvesten på Kickstarter, og ta også en titt på presentasjonsvideoen til prosjektet:


(Kilde: Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen