Det personlige helikopteret kan fly i opptil 100 km/t. (Bilde: ResponseJP, All Rights Reserved)

Fly av gårde i ditt personlige helikopter

Snart kommer et elektrisk énmannshelikopter.

Har du ikke drømt om å ha din egen flyvemaskin, som du kan bruke når og hvor du måtte ønske? Denne utopiske drømmen ser faktisk ut til å tre inn i virkelighetens verden, med et elektrisk énmannshelikopter fra Japan.

Dette høyst reelle framkomstmiddelet ble nylig vist fram på International Aerospace Exhibition i den japanske byen Nagoya, og det stjal like så godt hele showet.

Ifølge sjefen bak selskapet, Kotaro Matsuzaka, er prosjektet til en verdi av 720 millioner kroner ventet å bli ferdig innen 2021. Hensikten med det lille helikopteret er å fungere som transport under nødsituasjoner og katastrofer, men de fleste kunne nok tenke seg en mer leken bruk i tillegg.

To utgaver

Helikopteret dukker opp i to utgaver: En ubemannet versjon for 720 000 kroner, og en modell med ett sete for godt over 2 millioner kroner. Hvis du begynner å spare nå, behøver du bare å legge til side rundt 230 000 kroner i året fram til 2021.

Det elektriske helikopteret klarer en toppfart på 100 km/t med en varighet på opptil 30 minutter av gangen mellom hver lading. Den ubemannede versjonen kan for eksempel brukes til å frakte sensitive materialer som organer eller blod når tiden er knapp. Den bemannede utgaven blant annet kan brukes i redningsaksjoner. Den stillegående motoren gjør nemlig at man lettere kan høre rop om hjelp.

Toseter i utvikling

Vi kan takke kjipt regelverk og byråkrati for den relativt langsomme utgivelsen av dette helikopteret. Selskapet bak forventer at det vil ta to til fire år å bryte seg gjennom de juridiske hindrene for minihelikoptere i Japan.

Kotaro Matsuzaka er imidlertid optimist, og sier like greit at selskapet også jobber med en toseter for lansering enda lenger inn i framtiden.

(Kilde: RocketNews24)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen