Telefoner til under 2500 kroner føles vanligvis ikke eksklusive i hånden. Det gjør ZTEs Blade V6.

Sniktitt ZTE Blade V6

Telefoner til under 2500 kroner føles vanligvis ikke eksklusive i hånden. Det gjør ZTEs Blade V6. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Flott design og god ytelse til 2500 kroner

ZTEs nye telefon føles langt dyrere enn den er.

ZTE Blade V6

Størrelse: 14,2 x 6,9 x 0,68 cm
Vekt: 122 gram
Skjerm: 5 tommer, IPS LCD, In Cell Touch, 1280 x 720 piksler
Maskinvare: MediaTek MT6735, 4 x Cortex A53 @ 1,3 GHz, Mali T720 GPU, 2 GB RAM
Lagringsplass: 16 GB, støtte for MicroSD-kort eller ekstra SIM-kort
Operativsystem: Android 5.0.2 Lollipop med ZTE MiFavor-menyer over
Teknologi: Støtte for to samtidige SIM, LTE/4G
Kamera: 13 MP, autofokus, totonet LED-blits
Batteri: 2200 mAh
Pris: Rett under 2500 kroner

Berlin/Tek.no: Metall som byggemateriale har som regel vært forbeholdt de råeste telefonene. De med prislapp som kan konkurrere med PC-er og store TV-er. Nå flytter ZTE på terskelen med Blade V6.

Hvis vi måtte gjette prisen ved første møte hadde vi bommet grundig. Telefonen ventes nemlig å få en pris på såvidt under 2500 kroner. Vi kan bare konstatere at prisen du må betale for en god smarttelefon ser ut til å være i fritt fall, samtidig som prisene på toppmodellene øker for hver modell som kommer.

ZTEs Blade V6 er designmessig ikke så ulik Blade S6 som vi tittet på tidligere i år. Men der Blade S6 hadde et relativt lite kledelig bakdeksel i plast forkledt som aluminium, er det ekte saker som gjelder her. Blade V6 føles også betydelig mer fast i fisken enn Blade S6. Telefonen gir rett og slett inntrykk av å være solid og velbygget.

Dette er en av årets største lanseringsuker for ny teknologi. Gå til samlesiden vår for å lese om mer om årets IFA-lanseringer »

Stor og god skjerm

En fem tommer stor HD-skjerm pryder forsiden. Her er det IPS-panel som gjelder og berøringssensoren er bygget inn i ett av de andre skjermlagene, en løsning kjent som In Cell-touch. De viktigste konsekvensen er at skjermene gjerne blir noe mer lyssterke, telefonen kan gjøres tynnere og at bildet ser litt ut som om det flyter på glasset. Tidligere måtte man ganske høyt opp i pris for å få en mobil med denne skjermteknologien.

Blade V6 er en syltynn og lett telefon bygget i aluminium. Du kan sette i to SIM-kort, eller bruke den ene plassen til minnekort.
Blade V6 er en syltynn og lett telefon bygget i aluminium. Du kan sette i to SIM-kort, eller bruke den ene plassen til minnekort. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Menyene denne gangen er i stor grad like de Google selv slipper med Android.
Menyene denne gangen er i stor grad like de Google selv slipper med Android. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Oppløsningen er 1280 x 720 piksler. Det gir vesentlig lavere pikseltetthet enn både full-HD-skjermene og de aller mest høyoppløste mobilskjermene. Men det oppleves likevel som tilstrekkelig.

Bildet skjermen gir er ellers svært godt, og de avrundede kantene, såkalt 2,5D-glass, gir telefonen et enda litt mer eksklusivt preg. Igjen en løsning som er mest brukt på dyrere telefoner, men som fra tid til annen dukker opp lenger ned på prisstigen.

Nesten rene Android-menyer

Ifølge ZTEs pressemelding kjører Blade V6 en helt ny utgave av selskapets menysyste, MiFavor. Tidligere hadde ikke det noen appoversikt slik Android-telefoner flest har. I stedet ble alle appene spredt utover hjemmeskjermene. Det hadde lett for å bli litt rotete om man ikke passet på.

Smil!
Smil! Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Appmenyen er nå tilbake, og ZTE legger seg nå langt nærmere Googles originale Android-menyer enn tidligere. Noen små designendringer er gjort her og der, og det medfølger mer programvare enn Google i utgangspunktet tilbyr, men ellers er altså menysystemet svært likt det vi finner i andre Android-baserte telefoner.

Mange Android-brukere setter pris på at menyene ligger nærmere Googles originale. Det kan også bety raskere oppdateringer på senere tidspunkt, siden det krever mindre jobb når nye Android-versjoner skal tilpasses.

Lynrask i bruk

Ved siden av at både byggekvalitet og skjerm imponerer, fikk vi inntrykk av den generelle ytelsen som ganske solid. På vår vei gjennom menyene oppførte telefonen seg både prikkfritt og raskt.

Blade V6 er utstyrt med et kamera på 13 megapiksler. Her får du også totonet LED-blits som skal gi bedre fargegjengivelse i dårlig lys. Det utstilte eksemplaret tok ikke veldig imponerende bilder, så her kan det hende at programvaren er litt uferdig.
Blade V6 er utstyrt med et kamera på 13 megapiksler. Her får du også totonet LED-blits som skal gi bedre fargegjengivelse i dårlig lys. Det utstilte eksemplaret tok ikke veldig imponerende bilder, så her kan det hende at programvaren er litt uferdig. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Når telefonen dukker opp i det norske markedet vil den være en av relativt få mobiler med maskinvare fra kinesiske MediaTek. Det har egentlig kun vært et spørsmål om tid før selskapet begynte å gjøre seg sterkere gjeldende i Norge og Europa, etter at de virkelig har fått opp dampen både i teknologi og ytelse fra systembrikkene sine.

Selskapet beskriver MT6735 som en brikke laget for «super-mellomsegmentet» (super-mid), et marked som fra før for eksempel er befolket av Sony Xperia M4 Aqua og den allerede nevnte Blade S6 fra ZTE.

Middels kamera og mange fingeravtrykk

Det er egentlig bare to ting vi ikke ville kalt supre ved denne telefonen. Foreløpig i hvert fall.

For det første skuffer kameraet litt. Det gir litt uklare bilder sammenliknet med det vi forventer, og virker ikke alltid å få til å fokusere raskt nok. Men her er ikke Blade V6 alene om å ha trøbbel i prisklassen, og dette kan dessuten fort handle om tidlig programvare.

Ett av testbildene vi tok med ZTE Blade V6.
Ett av testbildene vi tok med ZTE Blade V6. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dessuten er telefonen en fingermagnet, og det skulle mye gnikking til for å få telefonen noenlunde ren nok til å ta bilder. Flere av bildene har vi måttet skru ganske hardt på i etterbehandling for å holde fingermerkene til et minimum.

Sannsynligvis handler dette kun om at utstillingsmodellene her i Berlin ikke hadde oljeavstøtende belegg på skjermen. Det håper vi Blade V6 får før den treffer markedet, ettersom denne lille forskjellen kan være alfa og omega for brukeropplevelsen.

Berøringssensorene i en telefon som konstant samler fingermerker vil til slutt begynne å leve sitt eget liv. I tillegg glir fingrene dårligere på skjermen, og rent kosmetisk er det ikke spesielt innbydende med en telefon stappfull av gamle fingeravtrykk som ikke går bort.

Prisgunstige og gode mobiler

Det begynner med andre ord å bli ganske tett mellom de gode modellene i prisklassen mellom 2000 og 3000 kroner. Vårt førsteinntrykk er at Blade V6 er et supert tillegg i denne kategorien. Valget mellom en svært pen og velstelt aluminiumstelefon fra ZTE og en vanntett telefon bygget i plastmaterialer fra Sony kan vise seg å bli vanskelig.

Hva ville du valgt? Syng ut i forumtråden under.

Også erkekonkurrent Huawei lanserte en ny telefon under årets IFA-messe. Les sniktitten på Huawei Mate S her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen