Florida forkaster elektroniske stemmemaskiner

Etter mye kritikk av det digitale systemet for stemmeregistrering ved valg, har nå staten Florida bestemt seg for å bytte ut de elektroniske stemmemaskinene.

Massiv kritikk
Maskinene har blitt brukt ved tre presidentvalg i USA og mange mente de medfører stor fare for å få feil resultat. Spesielt var kritikken stor da Al Gore så vidt tapte for George Bush i 2000.

Nå blir disse maskinene byttet ut for optiske avlesere.

Stemmen kan spores
Med de optiske avleserne må stemmeberettigete fylle ut et papir som senere blir lest av den optiske leseren. På denne måten er det fortsatt enkelt å telle stemmene. De kan samtidig fortsatt spores tilbake til papirstemmen om det skulle være usikkerhet om resultatet, og validiteten av elektronikkens opptelling.

- Når folket i Florida stemmer i et valg, enten det er lokalt, statlig eller føderalt så skal de kunne forlate stemmelokalet sikre på at deres stemme er telt, lagret og kan bli verifisert, sier Charlie Crist, guvernør i Florida, i følge PC World.

På høy tid
Mange amerikanere mener det er på høy tid at de omdiskuterte elektroniske touch-screen maskinene byttes ut. Dette på tross av at utskiftningen i Florida alene vil koste 27.8 millioner dollar.

George Bush vil ikke være kandidat ved neste valg da en amerikansk president maks kan sitte i åtte år på rad. Likevel kan kanskje velgere i USA nå føle seg litt sikrere ved neste avstemning.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen