Floppy med kortleser fra Iomega

Iomega fortsetter med å sette fokus på kjernevirksomheten sin, nemlig portabel lagring, med den nye 7-i-1+floppy-stasjonen sin med det nette navnet "Floppy Plus 7-in-1 Card Reader". Tidligere denne måneden lanserte de REV, som kombinerer det beste fra harddisk- og tape-verdene, i et forsøk på nå tilbake til de gode årene de hadde med ZIP-enhetene.

Alt tyder på at REV-stasjonen er en verdig arvtager, noe selv utviklerne av neste generasjon av spillkonsoller har bitt seg fast i. Skal vi tro Iomega er det utrygt for at harddisken deres på kassett kan bli standardformatet i en og annen fremtidig konsoll. Hvis vi ser så langt inn i fremtiden at det blir aktuelt med spill som trenger 39 Gigabyte lagring, da. Oss andre kan glede oss til rask (25 MB/s) og svært stillegående kassetter til arkivene våre når enheten kommer en gang i løpet av sommeren.

Dagens nylansering er på sin side kanskje ikke like nyskapende; den USB-baserte "superlagreren" leser og skriver floppyer, men som mange kanskje har fått med seg innen nå, så synger floppyen på siste vers for femte år på rad - og slipper (forhåpentlig) snart opp for pust. Hva er vel mer logisk enn å utvide den klassiske eksterne floppystasjonen med noe som er på vei oppover i popularitet?

Dermed får vi plutselig en 2,5 centimeter høy floppy-enhet på 340 gram med innebygd 7-i-1-kortleser, der de fleste kortene antakelig har større kapasitet og tar mindre plass enn en floppydisk. Kortleseren støtter også langt flere formater enn den aldrende 3,5"-disken. Vi nevner i fleng; CompactFlash type I og II, SmartMedia, Microdrive, Multimedia Card (MMC), Secure Digital, Sonys Memory Stick og selvfølgelig Pro-utgaven av sistnevnte.

Men Iomega har med kortleser-floppyen sin gitt floppy-nostalgikerne en grunn til å kjøpe en ekstern floppy-stasjon, som sikkert vil glede mange:)

Les mer om Floppy Plus 7-in-1 Card Reader på Iomegas produktsider.

Enheten vil koste rundt 60 dollar i USA, men pris og tilgjengelighet i Norge er for øyeblikket ukjent.

(Kilde: Iomega, Digit-Life)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen