Flommen gir kamerakrøll

Flere produsenter lammes av store vannmasser i Thailand.

Forrige uke kunne vi melde at Sony så seg nødt til å utsette både NEX-7 og A65 grunnet flommen i Thailand. Selv om bare én av de tre fabrikkene selskapet har i Thailand er direkte berørt, lider de andre to av råvareleveranseproblemer grunnet ødelagte veier.

Nå bekrefter Sony at ikke bare NEX-7 og A65 blir forsinket, men også NEX-5N og NEX-C3. Foreløpig har ikke A77 blitt forskjøvet. Noen ny, offisiell slippdato for de forsinkede kameraene er heller ennå ikke kjent.

Faksimile fra sonyalpharumors.com.
Faksimile fra sonyalpharumors.com.

Også Nikons avdelinger i Thailand er berørte, hvor Rojana-fabrikken står under godt og vel to meter vann. Både Nikon og Sonys fabrikker ser ut til å være så skadet av vannmassene at enkelte hevder de ikke kan reddes. Også Canons fabrikk for printerrelaterte produkter i Thailand står under vann.

Det forventes at vannet forsvinner i løpet av en måneds tid, og ifølge borgermesteren i Bankadi, der Sonys fabrikk ligger, vil gjenoppbyggingen av industriparken ta minst tre måneder.

Selskapene vurderer nå muligheten for å flytte deler av produksjonen til andre fabrikker. Ifølge SonyAlphaRumors vil produksjonen av NEX-7 flyttes, og Canon vurderer å flytte printertilbehørsproduksjonen sin.

Flommen i Thailand har siden slutten av juli tatt 317 menneskeliv og ødelagt verdier for om lag fem milliarder dollar.

Les også: Flommen tok NEX-7

(Kilder: SonyAlphaRumors, Photorumors, Nikonrumors )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen