Flipboard endelig til Android

Flipboard endelig til Android

Denne nyhetsleseren er genial.

Flipboard er en av de mest populære appene for å lese nyheter i et magasinlignende format på iPad og iPhone. Da appen i sin tid ble lansert til iPad ble den stadig vekk trukket frem som eksempel på hvor "kult" det kunne være å lese nyheter og holde seg oppdatert på sosiale medier via iPad-en.

Nå er Flipboard også tilgjengelig for Android-mobiler, i første omgang i en betaversjon. Appen har tidligere blitt vist eksklusivt på Samsung Galaxy S III, men nå er det altså mulig å installere den også på andre Android-mobiltelefoner. Årsaken til at appen først var tilgjengelig kun på S III skal ha vært at utviklerne var redde for at brukerne ikke skulle få den samme strømlinjeformede brukeropplevelsen som på iPhone og iPad. Derfor ønsket de i første omgang å teste ut på én bestemt skjerm og skjermstørrelse.

Markedssjef Marci McCue forteller til nettstedet AllThingsD at målet med betaversjonen er å bedre kunne forstå alle de ulike typene enheter og versjoner av operativsystemet som Android-brukere benytter. Flipboard har ikke tidligere vært nødt til å støtte så mange ulike typer enheter, ettersom de kommer fra iOS-verdenen.

Den beste måten å lese nyheter på?

Vi har foreløpig ikke testet Flipboard på Android, men appen skal i utgangspunktet være ganske lik den som finnes til iPhone. Og på iPhone og iPad er Flipboard kanskje den beste måten å lese nyheter på og til å holde deg oppdatert på hva som skjer på Facebook og Twitter.

Flipboard er i utgangspunktet noe så traust som en RSS-leser som henter nyheter fra ulike nyhetsstrømmer, men alt innholdet blir presentert på en svært elegant måte hvor du blar i nyhetsartiklene omtrent som du blar i et papirmagasin. På mobilen blar du riktignok nedover eller oppover for å gå til neste eller forrige artikkel, og sidelengs for å lese en artikkel. På iPad blar du sidelengs, og kan se mer enn én artikkel av gangen, mens du kun ser én artikkel av gangen i mobilversjonen.

Du kan velge mellom en hel rekke forhåndsdefinerte nyhetsstrømmer, for eksempel for teknologinyheter, design, nyheter, sport eller annet – eller du kan sette opp egne nyhetsstrømmer fra favorittnettstedene dine. Flipboard kan også koble seg til Google Reader, og hente ut alle nyhetsstrømmene du har satt opp der. Kobler du Flipboard til Twitter, får du Twitter-feeden presentert som et magasin med tekst og bilder – langt mer tiltalende enn om du bruker Twitter på vanlig måte.

Ikke tilgjengelig på Google Play ennå

Flipboard er foreløpig ikke tilgjengelig via den vanlige app-butikken Google Play. I stedet må du gå inn på flipboard.com/android og registrere at du er interessert i å teste.

Har du ikke lyst til å vente til Flipboard gir deg klarsignal til å begynne å bruke appen, kan du i stedet laste den ned direkte herfra.

Se også vår store oversikt over essensielle Android-apper

(Kilde: AllThingsD)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen