Flickr satser på snutter

Fotosiden Flickr har lenge vært uhyre populær blant fotografer. Både amatører og profesjonelle har lastet opp sine bilder her for å dele de med venner og resten av verden.

Nå vil Flickr også ha snutter fra brukerne.

90 sekunder med film
Flickr har i dag nemlig åpnet for at brukerne også kan laste opp videoer. Men videoene vil ha en grense på maks 90 sekunder.

- Dette vil kanskje virke som en dårlig gjennomtenkt grense, men vi har tenkt hardt og lenge hvordan videoer kan tilføre noe i Flickr-universet. Hvis du husker retningslinjene for tjenesten så vet du at Flickr handler om å dele bilder du selv har tatt. Dette vil ikke forandre seg med videoer så ideen om videoer som "lange bilder" kom fort opp. Formålet er å fange biter av livet som kan deles med andre, skriver Flickr på sin offisielle blogg.

Med andre ord vil det ikke bli mange helaftens spillefilmer å se på Flickr. De vil da også unngå bryderiet med å bli saksøkt av underholdningsbransjen.


Slik ser videoer ut i Flickr.

Vil ikke forstyrre Flickrs genuinitet
Foreløpig er det kun Flickr-brukere med "pro"-medlemskap som vil kunne last opp filmer. Det vil likevel være mulig for alle andre å se filmene. Mange frykter at denne muligheten vil ødelegge Flickr sin egenart som genuin fotoside, men Flickr lover at bildene vil bli godt integrert i det systemet som allerede er opparbeidet.

- Vi har forsøkt å inkludere videomuligheten varsomt. Videoer vil dukke opp overalt hvor du finner fotografier. På siden som viser videoen, så vil videoen starte automatisk, men dette kan du stille i dine innstillinger. Så den eneste forskjellen er i bunn og grunn at du vil ha muligheten til å trykke "play" på noen av bildene du ser, skriver Flickr på sine hjelpesider.

- Wooo, got a puppy
Om det vil bli mye høy kunst med Flickr sin nye funksjon gjenstår og se. Trolig vil det bli mye av innhold som dette:Men det er kanskje også poenget for Flickr.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen