(Bilde: Skjermdump: Flickr)

Flickr starter bildemarkedsplass

Men hva er det egentlig?

Det er ikke lenger bare bildene fra fotojournalister og proffe fotografer som interesserer media. Stadig flere «glade amatører» og tilfeldig forbipasserende tjener nå penger på bilder de tar, enten med dedikerte kameraer eller mobiltelefonen.

Dette vet bildedelingstjenester å utnytte, og flere – som for eksempel 500px – har lisensieringsalternativer.

Nå ser det ut til at Flickr igjen tenker i samme baner, etter at de avsluttet et seks år langt samarbeid med Getty Images tidligere i år.

Ingen detaljer

«Få bildene dine vist på Yahoo!-networks sider som Homepage features, Yahoo! News, Yahoo! Sports og Flickr.» står det å lese tvers over den nye markedsplassen, men nøyaktig hva det dreier seg om er det ikke så lett å få tak i.

I en bloggpost presenteres Flickr Marketplace som en «ny Flickr lisensierings-opplevelse», og ser ut til å være en tjeneste der utvalgte fotografer settes i kontakt bloggere og nyhetsmedier, i tillegg til Yahoos ulike tjenester.

Vilkår og hva man eventuelt vil kunne tjene på noe slikt står det derimot ingenting om, men eventuelt interessenter bes skrive seg opp på et nyhetsbrev for å få mer informasjon.

Deler du bildene dine på Facebook? Det finnes bedre alternativer »

(Kilde: connect.dpreview.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen