Flickr fyller 10 år
Teknofil
(Bilde: Flickr: Matthew Roth)

Flickr fyller 10 år

Her kan du se brukernes favorittbilder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Facebook fyller 10 år i år, men det er de ikke alene om. Mandag denne uken er det også 10 år siden den populære bildetjenesten Flickr så dagens lys. Mashable har rasket sammen noen av høydepunktene i Flickrs historie.

De nevner at Flickr var forut for sin tid ved å fokusere på amatørbilder da de startet i 2004. Dessuten kunne de tilby lagring i skyen før tjenester som Dropbox og Google Docs i det hele tatt var lansert. Videre nevner Mashable at Flickr-brukerne laster opp mer enn en million bilder hver eneste dag, samt at de siden mai ifjor gir brukerne hele 1 terabyte (TB) med lagringskapasitet, mens andre skytjenesters gratistilbud ligger på usle 2 GB.

Flickr ble lansert 10. februar, 2004 i forbindelse med O'Reilly Emerging Tech-konferansen i San Diego av ekteparet Stewart Butterfield og Caterina Fake. Bare et år senere kjøpte Yahoo! tjenesten, angivelig for 35 millioner dollar (214 millioner kroner). Grunnleggerne forlot selskapet i 2008. Ellers var Flickr tidlig ute med å være tilgjengelig på mobil, i alle fall på iOS-plattformen (2009).

I anledning tiårsjubileet oppfordrer Flickr brukerne å laste opp sine favorittbilder og merke dem med #flickr10. På Twitter bruker mange den samme hashtagen for å hylle den populære bildetjenesten.

Trenger du fotohjelp?
10 tips for et perfekt portrett


(Kilder: Mashable, Flickr.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen