Flickr forbedrer Apple-app
(Bilde: Flickr)

Flickr forbedrer Apple-app

Mobilfotografer får mer avanserte muligheter.

Uansett hva man måtte mene om at enkelte tilnærmet utelukkende fotograferer med mobiltelefonen, troner Apples iPhone-modeller på listen over Flickrs mest brukte kameraer.

Nylig lanserte fototjenesten en vesentlig oppgradert versjon av appen sin for nettopp iPhone, hvor flere mer avanserte funksjoner nå er lagt til.

To tanker 

Fokus og eksponering kan settes separat.
Fokus og eksponering kan settes separat.Foto: Skjermdump

Nytt i den nye utgaven av Flickr-appen, er muligheten til å sette fokus og eksponering separat. For mobiltelefoner, som gjerne har en tendens til å gjøre en gjennomsnittseksponering av hele bildet, uavhengig av motiv, kan dette bidra til å gjøre enkelte bilder mer brukbare.

Når bildet først er tatt, kan du nå også justere eksponeringen gjennom den nye nivåer-funksjonen. I tillegg har Flickr slengt med muligheten for å justere fargebalansen, å skarpe opp eller lysne bildet, eller til og med å legge til vignettering.

Les også: Flickr gir deg 1 terabyte gratis lagringsplass

Gamledager

Som seg hør og bør av en moderne bildeapp for mobil, har den oppdaterte Flickr-appen også fått nye filtre fotografen kan leke seg med. Disse vises «live», slik at du lettest kan se hvilket filter som passer best. Filteret kan også justeres i etterkant.

Foreløpig er det kun iOS-telefoner som får den oppdaterte appen, men for Android-brukeres del kan man jo håpe på at den grønne, lille roboten kommer etter snart.

Appen kan lastes ned fra iTunes nå.

Men burde du egentlig fotografere med mobiltelefonen? Sjekk vår sammenligningstest »

(Kilde: flickr.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen