Flere Walkman-er på banen

Alternativ tekst mangler

Sony var en gang verdens største produsent av bærbar musikk. Men det var før Sonys minidisc-spillere ble slått ned i støvlene av mp3-spillerne. Nå tar Sony opp kampen, og lanserer to mp3-spillere og en lang rekke tilbehør.

NW-S700- og NW-S600-serien
Først og fremst lanserer Sony sin nye Walkman-serie NW-S700; små mp3-spillere som ifølge Sony tilbyr det beste av lydkvalitet.

Det som skiller spillerne i NW-S700-serien er lagringsplassen, på 1, 2 eller 4 GB.

NW-S700 har en OLED-skjerm som viser tre linjer med tekst. Denne skjermen kan i tillegg vise et bilde av det albumet du hører på.

NW-S700 kan spille av filformater som mp3, atrac, atrac advanced lossless, aac, aac+, og wma. Spilleren er også utstyrt med FM-radio.

Sony bruker litt ekstra krefter på å få frem at lydkvaliteten skal være god. NW-S700 har et hodesett som skal gi et vidt spekter av frekvenser, altså som både kan spille lave basstoner og lyse detaljer på en skikkelig måte. I tillegg vil NW-S700 leveres med en teknologi som filtrerer bort støy, kalt Noise Canceling.

Alternativ tekst mangler

NW-S700 kan spille atrac-filer i 132 kbps i 50 timer, og med mp3-filer kan du forvente enda lenger spilletid.

NW-S600 er en versjon uten Noise Canceling og uten FM-radio, og er ellers prikk lik NW-S700.

NW-S700 blir tilgjengelig i fire forskjellige farger; sort, blå, gull og rosa. NW-600 leveres i fargene sort, blå og rosa. Prisen på NW-S700 varierer fra omtrent 860 kroner for 1 GB til omtrent 1700 kroner for 4 GB ifølge Gizmodo, mens prisen på NW-S600 er ukjent. NW-S700 er ventet på markedet allerede i løpet av oktober, og NW-S600 i november.

I tillegg til mp3-spillerne lanserte Sony en del tilbehør. Blant annet ble det lansert en FM-sender for å kunne sende musikken direkte til bilstereoen, blåtannhøyttalere og hodesett.

Det mest interessante i listen av tilbehør er en liten A2DP-sender som kan plugges til NW-S600- og NW-S700. Det gjør at du kan få stereolyd sendt via blåtann til et trådløst hodesett, slik vi er vant med på de nyeste mp3-spiller-telefonene.

Video-Walkman er på vei
Under lanseringen av de nye mp3-spillerne fra Sony, ble det ifølge Gizmodo hintet om at Sony er igang med å utvikle en video-Walkman.

Dette blir Sonys tredje forsøk på å lage portabel video. I 2003 lanserte Sony den portaple videospilleren som fikk det fengende navnet GigaPocket PCVA-HVP20. I 2004 var det HMP-A1 sin tur å prøve seg. Ingen av disse ble noe slående suksess, men mange mener Sonys sjanse er bedre denne gangen. Grunnen er at filmer, tv-serier og videosnutter nå florerer.

Det er imidlertid dårlig med detaljer om videospilleren så langt.

(Kilder: Sony)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen