Flere TV-mobiler

En av de mest spennende tjenestene 3G byr på, er muligheten til å se på mobil-TV. Hvis mobil-TV via 3G-nettet tar av, er det store penger å tjene for 3G-operatørene, som tar seg betalt for datatrafikken som går over nettet.

Det finnes imidlertid en tykk strek i regningen for 3G-operatørene, nemlig DVB-H. Mye tyder nemlig på at DVB-H blir den nye standarden for mobil-TV, og mobilprodusenter som Samsung, Motorola og Nokia er allerede i gang med å forberede seg på å møte en fremtid med DVB-H-telefoner.

Nå har enda flere mobilprodusenter meldt sin interesse for DVB-H. I følge Digitimes planlegger BenQ å lansere sin første mobiltelefon med innebygget DVB-H-antenne i løpet av andre kvartal av 2006. Telefonene vil bli solgt under BenQ-Siemens-merket, og skal først og fremst selges på det europeiske markedet.

Hvis det skulle bli slik at DVB-H blir det nye mobile TV-standarden, vil 3G-operatørenes inntekter fra mobil-TV bli kraftig redusert. Dette kommer av at DVB-H-sendingene ikke går via mobilnettene, men via det digitale bakkenettet.

Når det gjelder norske 3G-operatører, har verken Telenor eller Netcom vist den helt store interessen for den nye teknologien. Du kan lese mer om DVB-H og hvilke konsekvenser standarden kan få for 3G-operatørene i vår artikkel "Truer 3G-inntektene".

(Kilde: Digitimes, TG Daily)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen