Flere søksmål mot AllofMP3

Alternativ tekst mangler

Den russiske nettsiden AllofMP3.com er tidligere blitt saksøkt av britiske plateselskaper. Nå har de amerikanske plateselskapene Arista Records, Warner Bros, Capitol og UMG recordings saksøkt selskapet Mediaservices som driver nettstedet Allofmp3.com.

Bakgrunnen for søksmålene er at nettstedet tilbyr nedlasting av musikkfiler til meget lav pris - uten å ha nødvendig tillatelse til dette. Hele album koster typisk to til tre dollar (12-18 kroner). Til sammenligning tar iTunes Music Store rundt 10 dollar for hele album.

Allofmp3.com har hele tiden hevdet de betaler godgjørelser til russiske organisasjoner, men de britiske og de amerikanske plateselskapene godkjenner ikke de russiske organisasjonene.

Kredittkortselskapene Visa og MasterCard har allerede bestemt seg for å blokkere transaksjoner via Mediaservices sine nettsider.

Det kan også nevnes at USA og Russland tidligere har kommet til enighet om at Russland kan bli medlem av Verdens handelsorganisasjon (WTO), og en av forutsetningene var at nettstedet AllofMP3 blir stengt. Det virker som dette ikke er lett å få til - AllofMP3 står fortsatt på sitt og nekter å gi seg.

Oppdatert 22.12: Ifølge nettstedet Betanews er erstatningskravet nå blitt på 1,65 billioner dollar - altså ca 10 billioner (10 000 milliarder) norske kroner.

(Kilder: BBC, Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen