Flere smarte mobiler

Smarttelefoner blir mer og mer populært. Du har kanskje selv snust litt på Nokias Series 60-telefoner, eller en Qtek-telefon med Windows Mobile. Du er i så fall ikke alene. Analysebyrået ABI Research spår nå at salget av smarttelefoner vil ta av i år.

ABI tror at salget av smarte mobiltelefoner vil dobles. Dette begrunner de med at prisene på slike telefoner går ned, og at smarttelefoner fås i stadig mer fornuftige størrelser. Dessuten vil flere mobilbrukere bruke internettjenester på mobilen sin fremover, tror analysebyrået.

123 millioner
Spådommen til ABI sier at det på verdensbasis vil selges 123 millioner smarttelefoner i år. Om dette slår til, vil 15 prosent av alle mobiltelefoner være smarte. Philip Solis, senioranalytiker i ABI Research, tror at det ligger fem faktorer bak den ventede veksten. - Økende etterspørsel etter robuste datakommunikasjonsløsninger, spesielt mobil e-post og lynmeldinger, vil spille en rolle, spesielt siden 3G-hastigheter gir slike tjenester større apell, sier Solis til Vnunet.com.

I 2005 var det 39 prosent flere smarttelefoner på markedet sammenlignet med 2004. - Selv om det blir flere funksjoner i smarttelefoner, krymper de i størrelse og tilbyr lavere energiforbruk og lengre batterilevetid, sier analytikeren.

Mer Wi-Fi
Solis legger også til at Wi-Fi nå for fullt kommer til smarttelefoner. Han forventer at en av fire smarttelefoner vil ha Wi-Fi innebygget innen 2010.

Vi vil også se en endring i utbredelsen av operativsystemer, spår ABI. Palm OS blir mer populært, og har produsenter som Motorola, Samsung, NEC og Panasonic i ryggen. Microsoft Windows Mobile øker også i popularitet.

- Symbian OS er foreløpig den ubestridte markedslederen, men forsøker nå å holde konkurrentene nede ved å halvere sine lisensavgifter for store kjøpere, sier Solis.

(Kilde: Vnunet.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen