Flere runder for Oracle og Sun

Denne uken ga EU sitt offisielle syn på Oracles planlagte oppkjøp av Sun Microsystems og tilbakemeldingen er at de ikke godkjenner oppkjøpet på grunn av en potensiell monopolsituasjon på databasemarkedet.

Fra EUs ståsted er det et problem at Sun Microsystems eier MySQL AB fordi Oracle dermed vil sitte på nok en stor del av databasemarkedet.

Naturlig nok er det ganske mange delte meninger om dette siden MySQL og Oracle i utgangspunktet ikke konkurrerer i betydelig forstand. MySQL har nærmest blitt webdatabasen, mens Oracle vanligvis følger med tunge applikasjoner i bedriftssegmentet (eks. SAP, Siebel, osv) der man har helt andre formelle krav til databasemotoren og det kommersielle apparatet.

Som følge av EUs tilbakemeldingen har Oracle selvfølgelig lagt inn protester og påpeker at EU har misforstått hele databasemarkedet samt argumentert for nødvendigheten av oppkjøpet for å drive Sparc videre – noe som sikrer åpen konkurranse på servermarkedet.

Oracles viktigste argument er kanskje derfor at konsekvensen av at oppkjøpet stoppes kan bli langt større enn at det gjennomføres.

Videre skal det sies at Oracle har full støtte av US Justice Department.

Diskusjonen er fortsatt ikke over og forhåpentligvis kommer man til enighet før Sun-kundene virkelig føler seg overlatt til seg selv...

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen