Flere produsenter med hastighetsøkning for 802.11g

Atheros sin Super G teknologi har allerede kommet på markedet med produkter fra Netgear og D-Link. Foreløpige ytelsestester viser at disse produktene leverer hastigheter mellom 40 og 48 Mbps i faktisk ytelse, noe som er omtrent det dobbelte av det vanlige 802.11g utstyret.

Broadcom har tidligere kritisert Atheros sin metode for å få denne høyere ytelsen, på grunn av at den kobler sammen flere kanaler. Dette gjør det vanskeligere å kunne bruke andre trådløse nett i det samme området. Broadcom har også uoffisielt lansert sin neste hastighetsøkende teknologi. Dette med en teoretisk hastighet oppmot 125 Mbps.

I går lanserte eieren bak Prism serien av trådløse brikker sin teknologi kalt Nitro MX. I sommer solgte Intersil denne delen av selskapet til Globespan Virata, som senere har slått seg sammen med den kjente modemprodusenten Conexant. Prism MX skal ifølge produsenten gi ytelse oppmot 140 Mbps i teoretisk ytelse. Og imotsetning til Atheros har de ikke benyttet seg av sammenslåing av kanaler, og kan fungere sammen med eldre klienter og klienter fra andre produsenter.

Hastighetsøkningen finner sted ved bruk av noe som kalles "packet bursting". Denne teknologien fant også sted i den orginale Nitro teknologien. Denne gangen har de modifisert algoritmene slik at ytelsen vil bli enda høyere. For å øke ytelsen ytterligere vil det være komprimering der det lar seg gjøre. Så ytelsen vil ikke bli så merkbart høyere med allerede kraftig komprimerte filer som for eksempel jpg bilder og mpeg filer.

Den mest interresante nye funksjonen i Nitro MX er muligheten til å fungere som klient mot klient selv om man er koblet via en basestasjon. Dette vil i praksiss doble ytelsen hvis man overfører en fil mellom to trådløse klienter. Vi skal prøve å få testet alle disse teknologiene iløpet av dette året for å finne ut om hastigheten virkelig blir så mye høyere som produsentene har annonsert.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen