Flere Power5-servere fra IBM

De nye Power5-prosessorene fra IBM vil få en ny "kick-off" den 13. juli. IBM kommer sannsynligvis til å annonsere tre nye servere med henholdsvis 2, 4 og 16 prosessorer denne datoen. Alle serverne vil være basert på Power5 og spesielt beregnet på Unix-markedet. Foreløpig ligger IBM på en god tredjeplass når det gjelder Unix, litt etter Sun Microsystems og HP. Ifølge en rapport fra Gartner Group er det imidlertid IBM som vinner mest terreng og tok innpå 13 prosent i fjor.

Power5-prosessoren er ment å konkurrere mot toppløsninger fra Intel, Sun og HP - selv om det nok også vil gi AMD Opteron noe konkurranse i visse segmenter. UltraSparc, Itanium og Xeon er noen av de andre aktuelle prosessorarkitekturene som settes under press fra IBM.

De første systemene basert på Power5 ble introdusert i mai. Den største forskjellen fra eksempelvis Power4 er at man bruker "dual-kjerne"-design og dermed kan kjøre flere tråder samtidig. Foreløpig snakkes det om klokkefrekvenser på 1,5-, 1,65- og 1,9 GHz. Etterhvert vil det også presse seg frem en versjon produsert med 90nm teknikk.

IBM holder kortene tett til brystet og har ikke gitt ut mye informasjon om de kommende Power5-serverene. De forventes å introdusere en server som bruker 64 Power5-prosessorer, men denne vil neppe være tilgjengelig med det første. Vi snakker trolig om tilgjengelighet før årets slutt.

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen