Flere operatører lar deg ringe gratis

Alternativ tekst mangler
Stian Moland og Per Kristian Flygansvær selger for EasyTel. (Foto: Simen J. Willgohs)

HVA INNEBÆRER FASTPRIS?:

Fastpris- eller abonnement uten minuttpris er enten gratis å bruke innenfor operatørens eget nett, innenfor en viss tidsramme, eller opp til et visst bruk.

Nesten alle operatører har abonnement som er gratis å ringe med opp til en viss sum. Som oftest har de en høy månedsavgift som i praksis dekker inn den "gratis" ringetiden.

Andre operatører setter begrensning på hvem du ringer til og når du ringer. Slike abonnement lar deg ringe gratis i et visst tidsrom, eller til abonnenter innenfor samme nett. Slike abonnement har ikke noe økonomisk tak, og kan dermed spare deg for store summer.

Stadig flere operatører har begynt å tilby gratis ringetid i abonnementene sine. Billig-operatørene EasyTel, Teletopia og Nutel er nå først ut med å fjerne ringeprisen helt, innenfor bestemte vilkår, noe som lar deg ringe gratis når og hvor lenge du vil.

Fastpris-løsningen er alt annet enn nytt. I USA har mobilkunder i flere år kunnet benytte fastpris-løsninger mot en viss månedsavgift. Enten i form av en viss sum ringeminutter, eller helt fri bruk.

Tidligere i år begynte NetCom og flere andre operatører å tilby såkalte familiepakker, som lar familien ringe gratis til hverandre. Fastprisløsningen er ikke ulik, men setter ingen begrensning på hvor mange gratisringen skal gjelde. Det er disse løsningene som nå også brer om seg i Norge.

Nutel og EasyTel lar deg ringe gratis til alle andre med samme abonnement fra selskapet. Teletopia Unlimited lar deg også ringe gratis til fasttelefon og Teletopias mobilnett og lar deg ringe 300 minutter gratis til andre mobiloperatører, men har også en månedspris på 349 kroner. Deretter koster det 99 øre i minuttpris. Men da må du befinne deg innenfor Teletopias eget nett.

- Vi ser helt klart at det er et marked for dette, og utviklingen innenfor bransjen fører til at vi nå kan tilby fastpris, sier pressetalskvinne for Nutel, Siri Wormdahl til Amobil.no.

Alternativ tekst mangler
Nutel er en av tre
operatører som nå tilbyr
fastpris- abonnement.

Stadig vanligere
Stian Moland og Per Kristian Flygansvær selger abonnement for EasyTel i Bergen, gjennom underselskapet Telemedie AS. I følge de to er det svært vanlig å selge abonnement på gaten for operatører gjennom underselskap.

- Ringeprisene presses stadig og er nå så lave at det snart ikke er noe å hente. Mobilselskapene satser derfor heller på tilleggstjenester, sier Flygansvær til Amobil.

EasyTel tilbyr abonnementet EasyTel Free, som for en månedsavgift på 129 kroner lar deg ringe gratis hele døgnet til andre personer med samme abonnement. Flygansvær og Moland opplyser at det er et stort salgspotensiale, og at mange er interessert i å kunne ringe gratis mot en viss månedssum.

- Mange har bundet seg for 12 måneder, og det skaper problemer for oss. Vi har ingen bindingstid, imotsetning til Telenor og NetCom, kommenterer Moland.

Spørsmålet som gjenstår er om de nye lavprisoperatørene vil lykkes, og i så fall hvilke operatører de vil hente kunder fra. Det siste året har lavprisoperatøren Chess opplevd synkende pågang i kundemasse, noe som kan skyldes at nye, og enda billigere konkurrenter er kommet på banen.

Amobil.no vil komme tilbake med en guide til de ulike gratis-abonnementene du har å velge mellom.

(Kilder: Digi, Telepriser, EasyTel, Teletopia)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen