Flere nordmenn uten 3G

MTU lanserte denne uken to spennende mobilabonnement, Fri og Fastpris. Førstnevnte gikk rett til topps på Telepriser.no, mens det andre er Norges første privatabonnement som lar brukerne ringe ubegrenset for 398 kroner i måneden.

Selskapet regner nok med at de fleste kundene deres ikke er spesielt interessert i dataoverføring via mobilen. Kundene har nemlig ikke tilgang til 3G eller turbo-3G (HSDPA), noe som betyr at de er avspist med Edge, ifølge Teleavisen.

Den maksimale teoretiske hastigheten på Edge ligger litt under 240 kilobit per sekund, mens den i praksis vil ligge et sted mellom 100 og 200 kilobit per sekund.

Billig i eget nett
Prisen for datasurfing i begge abonnementene til MTU ligger på 14 kroner per megabyte. Denne prisen gjelder kun når kundene er i Telenors nett. Er kundene i MTUs eget nett, som er bygget ut mellom Oslo og Drammen er det helt gratis å surfe.

Etter hvert vil MTU også ha eget nett i Bergen og Stavanger. Ifølge selskapet skal det være enkelt for kundene å vite hvilket nett de er i.

- Du vil til enhver tid kunne lese av på mobilskjermen din hvilket nett du er i. Er du i Telenors nett, ligger Telenor-logoen over MTU-logoen. Er det ingen Telenor-logo der, betyr det at du er i MTUs eget nett, forklarer en kundekonsulent hos MTU til Teleavisen.
 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen