Flere mobiltips til julenissen

Drøyt tre uker før julen ringes inn er utvalget av aktuelle gavemobiler større enn noen gang.

Stadig flere nisser får øynene opp for mobiltelefonenes fortreffelighet som julegaver.
Stadig flere nisser får øynene opp for mobiltelefonenes fortreffelighet som julegaver.

Er du blant dem som ennå ikke har kjøpt julegavene, så fortvil ikke. Din sendrektighet kan faktisk ha ført noe godt med seg. Etter at vi for noen uker siden tipset nissen om noen smarte alternativer, har mobilprodusentene kommet opp med enda flere modeller. Noen av dem fortjener unektelig en plass under juletreet. Så fra oss til Nissen; her er den reviderte gavelisten.

 

 

Til bestemødre (unntatt de med store øyne og skarpe tenner):
Doro PhoneEasy 510

Pris: Ca 800 kroner

Doro PhoneEasy 510 er en mobiltelefon som er enklere å bruke for den som sliter med svak finmotorikk eller dårlig syn.
Doro PhoneEasy 510 er en mobiltelefon som er enklere å bruke for den som sliter med svak finmotorikk eller dårlig syn.

Hadde Bestemor hatt en av disse da ulven kom på besøk, så kunne hun enkelt ha alarmert Rødhette, og det folkekjære eventyret ville fått et langt mindre dramatisk forløp.

En ting er at telefonen har store taster med tydelige tall, men den er også utstyrt med flere snarveier som kan programmeres så det blir enklere å ringe de mest brukte kontaktene. I tillegg har den en alarmknapp som gjør at den kan brukes som trygghetsalarm med varsling til av forhånsbestemte telefonnummer.

Noen av disse funksjonene krever at du programmerer telefonen, og er det noe brukere av denne typen telefoner ikke er mest kjent for, så er det programmering. Det kan derfor være på sin plass å be julenissen, eventuelt selger av mobiltelefonen, om hjelp til dette.

 

 

Til den som vil ha en Windows-PC i lomma:
HTC Titan

Pris: Ca 4900 kroner

HTC Titan er en gigant med 4,7 tommer skjerm og Windows Mobile mango som de viktigste differensiatorene.
HTC Titan er en gigant med 4,7 tommer skjerm og Windows Mobile mango som de viktigste differensiatorene.

Vi omtaler Doro som en mobil det er superenkelt å bruke, men egentlig kan vi si det samme om HTC Titan. Denne har nemlig operativsystemet Windows Phone Mango. Det minner ikke mye om brukergrensesnittet på en PC, men med full tilgang til SkyDrive, komplett Office-pakke og mye mer. Telefonen har 16 GB minne og en enorm skjerm på hele 4,7 tommer.

Operativsystemet gjør det også mulig å spille spill gjennom Xbox Live. Superavansert og superenkel på en gang.

Til treningsfantomet:
Sony Ericsson Xperia Active

Pris: Ca 2300 kroner

Sony Ericsson Xperia Active tåler norsk grisevær.
Sony Ericsson Xperia Active tåler norsk grisevær.

Denne mobiltelefonen er en flott gave til familiens treningsfantom. La deg ikke lure av at den ser liten ut, for bak den tre tommer store skjermen skjuler det seg et teknologisk vidunder som kan brukes til så mye mer enn bare å ringe med.

Xperia Active har GPS og kan logge treningsturene dine. Den kan føre statistikk og vise treningshistorikk på en hvilken som helst PC som er koblet til Internett. I tillegg kan den kobles til forskjellige trådløse duppedingser som for eksempel en pulsmåler.

Og bare så det er nevnt; du trenger ikke å være glad i å trene for å ha glede av denne mobiltelefonen. Xperia Active er en fullverdig smartmobil med Android, og passer egentlig godt for alle som bor i et land der det hender at det regner. Xperia Active er nemlig skapt for å tåle norsk vær.

Treningsarmbånd og øreplugger som følger med følger med i esken. Dermed blir det nesten som å gi bort tre gaver på en gang.

 

Til den kreative, studenten og forretningsmannen:
Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note er diger, og du kan tegne på den.
Samsung Galaxy Note er diger, og du kan tegne på den.

Du store alpakka, ville nok lektor Tørdal ha sagt om han så denne. Telefonen er nemlig ikke bare stor – den er direkte gigantisk. Så stor er den, at enkelte nok vil hevde at det ikke er noen mobiltelefon, men et nettbrett. Skjermen måler hele 5,3 tommer på dette monsteret av en mobiltelefon.

Så hvem vil ha en slik under juletreet?

Galaxy Note har en spesialfunksjon som gjør at du kan skrive på skjermen med en medfølgende penn. Det gjør at den er særlig nyttig for alle som vil tegne eller ta notater (derav navnet) og selvfølgelig også for alle som egentlig ønsker seg et nettbrett som går ned i lomma.

Galaxy Note er også et fantastisk verktøy for businessmarkedet, og egentlig for alle som har en e-postkonto eller liker å være på sosiale nettsteder.

 

Til musikk- og filmelskeren:
HTC Sensation XL

Sensation XL gir en stor lydopplevelse.
Sensation XL gir en stor lydopplevelse.

Denne er til families film- og musikkelsker. Telefonen har en deilig og diger skjerm, om enn ikke like stor som på Note. Det spesielle med Sensation XL, om vi da ser bort fra størrelsen, er at den har en innebygget brikke som forbedrer lyden, og at den leveres med et kvalitetshodesett fra Beats by Dr.Dre.

En egen filmtjeneste som heter Watch er installert på telefonen, så du kan leie og kjøpe filmer og se dem på telefonens store og gode skjerm.

 

Til alle som ikke har ett fra før:
Nettbrett

Pris: Fra ca 2000 kroner og oppover

iPad 2 er kåret til årests nettbrett i Norge.
iPad 2 er kåret til årests nettbrett i Norge.

Antallet nettbrett i butikkhyllene har vokst kraftig det siste året. Et nettbrett er nesten som en gigantisk smartmobil, og de fleste av dem finnes også i versjoner som kan gå på internett hvor enn du er med mobildekning. Med raskere prosessorer og mer minne har nettbrettene begynt å forsyne seg kraftig av markedet for de enkleste bærbare PC-ene.

Det er ikke meningen at du skal ringe med dem, selv om noen av dem også kan brukes til dette.

Det mest populære brettet nå er Apples iPad 2, og har den som skal få brettet i julegave en iPhone fra før, så er iPad en sikker vinner. Men har han eller hun vant til å bruke en mobiltelefon med Android, så er Samsung Galaxy Tab 10.1 et bedre alternativ.

 

Til den motebevisste teknologiinteresserte:
Motorola Razr

Pris: Ca 4300 kroner

Motorola gjør comeback med en sterk, tynn og smart Android-mobil.
Motorola gjør comeback med en sterk, tynn og smart Android-mobil.

Motorola er tilbake i Norden, og det med en smartmobil som skiller seg ut i mengden. Motorola Razr er bare 7,7 millimeter tykk, og har en bakside av laserskåret Kevlar. Kevlar er det samme stoffet som brukes i skuddsikre vester, uten at vi mistenker telefonen for å være skuddsikker av den grunn.

Men telefonen er tynn, og har en sylskarp fargeskjerm. Kjøper du med en ladestasjon med HDMI-utgang kan Razr gjøre flatskjermen om til en enkel PC. Razr kan se hva du har lagret på datamaskinen hjemme eller på kontoret, og laste ned eller spille av medieinnhold helt trådløst.

Motorola Razr passer best for brukere som er opptatt av design og funksjonalitet.

Til den som vil ha mye for pengene:
Sony Ericsson Neo

Pris: Ca 2300 kroner

Sony Ericsson Neo er svært mye mobil for pengene.
Sony Ericsson Neo er svært mye mobil for pengene.

Denne mobiltelefonen lever et anonymt liv i skyggen av de største og kraftigste smartmobilene. Men er du ute etter å bruke lit mindre penger på julegavene, så er Neo en mobil som gir deg svært mye for pengene.

Telefonen har et svært bra kamera, og er innholdsmessig omtrent identisk med Sony Ericssons toppmodell Xperia Arc.

Skjermen er 3,7 tommer stor, og er ikke det stort nok, så kan du koble den til TV-en med en medfølgende HDMI-kabel.

 

 

Til den som bare må ha iDingser:
iPhone 4S

Pris: Ca 5700 (32 GB)

iPhone 4S er siste tilskudd i Apples ikoniske iPhone-serie.
iPhone 4S er siste tilskudd i Apples ikoniske iPhone-serie.

Dette er en mobiltelefon som er skapt for den som trenger noen å snakke med, men ikke har noen å ringe til. Nå er det nemlig kommet en taleassistent i telefonen. Hun heter Siri, og svarer på alle mulige spørsmål. Om hun skjønner hva du spør om, da. Foreløpig skjønner hun bare engelsk. Siri kan heller ikke finne nærmeste restaurant med mindre du tenker på nærmeste restaurant som ligger i USA.

iPhone er en ikonisk mobiltelefon, og det er nok ikke rent få som ønsker seg en slik til jul.


Tilbehør

Det er ikke bare selve mobiltelefonen det er gøy å få til jul. Kanskje har den du skal handle til allerede en mobiltelefon som han/hun er fornøyd med. Da kan det rette tilbehøret bedre brukeropplevelsen.

 

Til den som har musikk på mobilen:
Jawbone Jambox

Pris: Ca 1500 kroner

Jawbone Jambox er mye lyd i liten pakke.
Jawbone Jambox er mye lyd i liten pakke.

Dette er ikke en mobiltelefon, men du kan likevel føre mobilsamtaler gjennom den. Jambox er nemlig en Bluetooth-høyttaler med innebygget mikrofon til telefonsamtalene dine.

Om du synes den ser liten og puslete ut, så vil du nok bli imponert når du hører lyden.

Jambox er suveren for den som vil ha med seg musikken fra mobilen på hotellrommet, kontorpulten eller kjøkkenbenken. Dingsen kan lades opp, og spiller i timesvis på en enkelt oppladning.

Til alle som har en iPad:
Logitech Fold-Up Keyboard

Pris: Ca 900 kroner

Logitechs tastatur for iPhone gjør nettbrettet til en superavansert skrivemaskin.
Logitechs tastatur for iPhone gjør nettbrettet til en superavansert skrivemaskin.

Brett ut og bøy helt tilbake. Vi snakker ikke om bruksanvisningen på melkekartongene fra før skrukorkenes tid, men om fremgangsmåten for å få frem et fullverdig tastatur fra et deksel til iPad-en din.

Logitech Fold-Up Keyboard har noe litt Transformer-aktig over seg, der tastaturet spretter frem fra sitt skjulested under nettbrettet, mens brettet vippes opp og rundt og det hele blir seende ut omtrent som en bærbar PC.

Tastaturet passer bra for alle som har en iPad. Det er faktisk ganske meningsløst hvis du ikke har en iPad. Skal du skrive mye på iPad-en er et tastatur et must, og dette er en av de beste løsningene vi har sett til nå.

 

Til den som vil ha mere innhold på mobilen:
Gavekort på iTunes

Pris: Du bestemmer selvhvor mye du vil handle for.

Gavekort finnes i flere valører.
Gavekort finnes i flere valører.

Appliaksjoner som kan kjøre på mobiltelefonen er vel og bra, men ikke alle er like fortrolige med å registrere kredittkortet sitt på nett for å kjøpe betal-applikasjoner. Gir du bort et gavekort på iTunes, kan mottakeren selv velge om han eller hun vil kjøpe applikasjoner eller musikk fra iTunes.

Skulle det vise seg at mottakeren har byttet ut mobiltelefonen sin til et annet merke, så kan gavekortet brukes til å gjøre kjøp på en PC.

Sjekk også ut:
Denne modellen ble kåret til årets mobiltelefon i Norge

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen