Flere mobilkulturer i Norden

Danskene minst tolerante
Hvis du er i Danmark bør du være forsiktig med å snakke i mobil i butikkene. De er nemlig de i Norden som er minst imponert over din telefon og hva du har å fortelle til den du snakker til. Godt under halvparten av de spurte mener det ikke er akseptabelt å føre en mobilsamtale i butikken. Verken svenskene, finnene, eller vi nordmenn ser på dette som et problem. Her er det akseptert å svare telefonen og føre en samtale.

Mobiltelefonen gjør oss tilgjengelig nesten uansett hvor vi er. Dette kan være en plage for oss sjøl, men fremfor alt for våre medmennesker. 97 prosent av de spurte mener det er uakseptabelt å bruke mobil når man er på kino, teater og konserter. Alternativene er mye mer akseptert, å lese SMS eller MMS er akseptabelt selv for våre danske venner. 16 prosent av de spurte mener sågar at det er akseptabelt både på kino og på teateret.

Men når man er med venner mener 90 prosent at det er helt greit å svare telefonen. Heller ikke det å snakke litt med personen i den andre enden er et problem så lenge man står der med en venn. Noe som alltid er like morsomt når man er den vennen som må vente på at samtalen er over.

Danskene er uten tvil de som er mest kritiske til mobilbruken blant folk. Mens svenskene er de som er mer liberale på det punktet. Mens vi og finnene er delt i synet. Hvorfor det er forskjeller på akkurat dette punktet er ikke godt å si, men en ting er sikkert, argumentene om at vi nordboere er forskjellige er styrket.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen