Flere megapiksler skal gi bedre bilder

Den som trodde at mobiltelefonprodusentene ikke lenger har kamera høyt på listen over hva de jobber med i 2006, tok feil. Ettersom de fleste mobiltelefonene nå er utrustet med kamera, er det på tide å gå løs på kvaliteten.

Stadig flere produsenter går nå vekk fra enkle VGA-kamera, og tar i bruk mer avansert teknologi for å forbedre kameraene som brukes i mobiltelefoner.

De fleste mobilprodusentene velger heller kamera som kan ta bilder med oppløsning på en eller flere megapiksler.

 

Kan danke ut kamera

Hittil er det Sony Ericsson og Nokia som har hevdet seg mest på kameramobil-fronten i Norge. Både Sony Ericsson K750i og Nokia N90 har blitt prisgitt sine gode kamerakunster. Allikevel har det vært et stykke igjen før de vil kunne danke ut tradisjonelle kamera.

Nå går det derimot mot enda lysere tider for kameramobilene.

Nokia kommer snart med en ny mobiltelefon med tre megapikselkamera, samtidig som flere andre produsenter kommer og har kommet med 2 megapikselkamera i mobiltelefonen. Også autofokus og bedre zoom blir stadig mer vanlig.

Motorola har inngått et samarbeid med Kodak, for å utvikle videreutvikle og forbedre kamera til bruk i mobilen. Målet er en bedre opplevelse og bedre bilder for forbrukerne.

Den heller ukjente mobiltelefonen Xcute DV2, er den hittil suverent råest utstyrte kameramobilen i Norge, med hele seks megapiksler under panseret.

Analytiker Tony Henning i Future Image, tror kameramobiler kan danke ut bruken av engangskamera, men har ikke tro på at de vil ødelegge for digitalkameraene.

 

- Mange forbrukere vil ha sin første erfaring med digitalfotografi på mobiltelefonen, og om de liker det de ser er det mulig de vil komme til å kjøpe et digitalkamera i tillegg, sier han til The Wall Street Journal Online.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen