Flere laster ned film og TV

Likevel er det gratisnedlastingen fra pirater som har det største volumet, viser en undersøkelse fra BI.

Andelen av befolkningen som benyttet internett til betalt nedlastning av film og digital leie ble fordoblet fra 4 til 8 prosent og fra 5 til 10 prosent fra høsten 2009 til våren 2010. Det viser den årlige undersøkelsen «Kulturkonsum i krisetider» fra Handelshøyskolen BI.

– Vi ser at den rapporterte bruken av nye video-on-demand-tjenester (VOD) både på nett og via kabel-TV og satellitt doblet seg i løpet av et halvt år. Dette er gode nyheter for film og TV-bransjen siden det er betalingstjenester hvor fortjenesten potensielt kan være svært god, sier filmbransjeansvarlig og førstelektor Terje Gaustad.

Mens 8 prosent av befolkningen hadde benyttet betalt nedlasting fra høsten 2009 til våren 2010, hadde 18 prosent lastet ned film gratis. I aldersgruppen under 30 år hadde hele 35 prosent brukt gratisnedlasting. I snitt lastet befolkningen ned film gratis 8,1 ganger i løpet av halvåret.

– Selv om de nye tjenestene vokser raskt, er det et tankekors at gratisnedlastingen på nett også fortsetter å øke fra et allerede høyt nivå og at befolkningen i snitt faktisk laster ned mer film gratis enn de konsumerer i alle de andre kanalene til sammen. Dette er en alvorlig lekkasje for bransjen, sier Gaustad. (ANB-NTB)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen